Home Thuis Jouw tuin klaarmaken voor de zomer

Jouw tuin klaarmaken voor de zomer

0
Jouw tuin klaarmaken voor de zomer

Afgelopen week was het weer mooi weer, de mensen met hooikoorts beginnen weer te niezen en dat kan maar één ding betekenen: het wordt weer lente! Elk jaar is het weer een werkje om mijn tuin klaar te maken voor het volgende buitenseizoen. In dit bericht geef ik je een paar tips om ook jouw tuin zo snel als mogelijk zomer klaar te maken!

Onkruid wieden

Ik begin altijd met het verwijderen van onkruid voordat ik nieuwe planten ga inkopen en planten. Omdat ik veel tegels in mijn tuin heb, is het vaak een intensief werk om al het onkruid te verwijderen. Wat ik doe om het makkelijker te maken is dit: ik check het weerbericht voor de komende week. Als het goed is en blijft, pak ik een plantenspuit en doe daar wat schoonmaakazijn in. Vervolgens sproei ik de schoonmaakazijn op alle plekken waar naar mijn mening (te veel) onkruid groeit en laat ik het drogen in de zon. Zodra het onkruid is verwelkt is het veel makkelijker het tussen voegen en tegels te verwijderen!

Let op! Spuit niet met schoonmaakazijn op het onkruid als het dezelfde week nog gaat regenen, anders bestaat de kans dat de rest van jouw planten ook verwelken door de azijn.

Planten kopen

Nadat de tuin helemaal schoon is, kan de pret beginnen. Ik vind planten kopen het allerleukste wat er is. Welke kleur zal ik mijn tuin dit jaar eens geven? Wat is dit seizoen in de mode? Deze en meer vragen geven jou de ruimte om zelf een mooie draai te geven aan het al bestaande interieur van jouw tuin. Stem de planten bijvoorbeeld af op de kussens van jouw tuin set of kozijnen.

Als je jouw perfecte mix hebt samengesteld kan je beginnen met het planten. Zorg dat je een diep gat maakt in de grond voordat je de nieuwe plant in de grond zet. Dek de plant daarna af met genoeg aarde, zodat de wortels niet meer zichtbaar zijn. Anders gaat de plant dood en dat is zonde!

Onderhoud van de tuin

Als laatste tip wil ik je meegeven dat het niet blijft bij alleen het planten van de planten. Jouw nieuwe aanwinsten moeten ook goed verzorgd worden. Kijk alleen wel uit met wat voor soort producten jij jouw tuinplanten verzorgd. Tegenwoordig zit er zo veel troep in al die bestrijdingsmiddelen, dat is niet goed voor de flora en fauna in jouw tuin.

Gelukkig kwam ik een tijdje terug langs Rood met Zwarte Stippen. Op deze website vind je volledig natuurlijke bestrijdingsmiddelen voor plagen in jouw tuin.