Hoe kies je de juiste kleur laminaat op pvc voor jouw woning?

Je bent op zoek naar de perfecte vloer voor in jouw woonkamer. Maar welke kleur wil je? En welk materiaal? Door dit te bepalen is het veel makkelijker om het materiaal van de vloer te kiezen. Zo heb je in één keer jouw droomvloer te pakken. Lees daarom hier hoe jij tot de beste vloer voor jouw woonkamer komt.

Stel de kleur af op wat het met je woonkamer doet

Wil je een woonkamer die sfeer uitstraalt? Dan zijn donkere kleuren hier ideaal voor. Heb je een kleine woonkamer en wil je de ruimte maximaal benutten en deze groter laten lijken? Dan is het beter om lichte kleuren te gebruiken. Ook moet je in dit geval letten op de meubels en de accessoires die je in huis hebt. Stel veel spullen in je woning zijn blauw, dan is het raar om vervolgens een rode vloer te nemen. Dit is een extreem voorbeeld maar denk hier wel om. 

De kleurtint is bekend, nu het materiaal nog

Je weet welke kleur je zoekt, dit kan echter met verschillende materialen. Zo kun je voor laminaat, hout, pvc, vloerbedekking en nog veel meer gaan. Al deze materialen zijn zowel verkrijgbaar in lichte als in donkere kleuren. Elk materiaal heeft weer zijn eigen voordelen. Hout geeft een erg natuurlijke sfeer en het heeft een echt authentiek gevoel als je er overheen loopt. Pvc en laminaat daarentegen zijn erg geschikt voor vloerverwarming. Ook kunnen deze vloeren als ze beschikken over de clicktechniek makkelijk meegenomen worden naar een volgende woning. Het is dus een afweging voor jou wat het handigste is in jouw situatie. Een pvc-vloer of een houten vloer? 

Wat is je budget?

Nu heb je bepaald welke kleurtinten je graag wil, en je hebt een voorkeur gegeven aan een materiaal. Ga na of dit binnen je budget past. Is dit niet het geval dan kun je een ander materiaal kiezen. Het voordeel van de verschillende vloeren is dat ze dusdanig ontwikkeld zijn dat een pvc of laminaatvloer ook kan dienen als houten vloer, omdat je het verschil in uiterlijk niet meer kunt waarnemen. Wilde je graag een houten vloer maar is dit te duur? Dan is dus laminaat of pvc een prima optie. 

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

De leukste exclusieve damesmode voor moeders

Het is toch zonde dat we zo weinig aandacht meer aan onszelf besteden als...

De populairste themaversiering van deze zomer op een rij

Natuurlijk vind je je tuin mooi, maar heel feestelijk is hij niet. Slingers en...

Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen....

Ik heb het door iemand anders laten doen

We hebben de afgelopen periode grotendeels meer tijd thuis doorgebracht dan dat we eigenlijk...

Het beste speelgoed voor kinderen

Je kinderen wil je het liefst beschermen met alles wat je hebt. Je wil...

Astrologie als oplossing

Als moeder kan het zo zijn dat je af en toe niet helemaal lekker...

Categorie├źn

Comments