Home Kids Moeilijk voeden

Moeilijk voeden

0
Moeilijk voeden

Onze vrienden zijn laatst ouder geworden. Met hun kleine jongen zijn ze helemaal gelukkig, en de lange nachten lijken geen enkel greintje energie weg te halen. Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn. Zeker nu hij weer aan de slag moet. Daarom vertelde me ze ook wat ik je nu ga vertellen.

Last bij borstvoeden

Het probleem waar ze mee zat was dat borstvoeding vaak pijnlijk voor haar was. Aan de ene kant vindt ze dat het erbij hoort. Bovendien, zegt ze, gaat ze sowieso blijven borstvoeden. Als het gaat om weerstand opbouwen kan er toch weinig tegen op. Ze is natuurlijk een bikkel dat ze het zo doet. Maar die pijn hoeft niet. Daarom heb ik haar een lactatiekundige aangeraden.

Wat is een lactatiekundige?

Een lactatiekundige helpt je bij het problemen als het gaat om borstvoeding. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat er te weinig productie is. Het kan bijvoorbeeld kramp zijn, maar ook pijn. Als specialist helpt een lactatiekundige je de ob weg door scherp te observeren. De verbetering kan komen door voeding, houding, algemene gezondheid, enz.

Op pad

Ze ging in op mijn advies en vond een lactatiekundige in Amsterdam. Deze kon in deze moeilijke zomer toch langskomen om haar werk toch op veilige afstand te doen. Na een aantal sessies kwamen ze erachter dat haar voedingspatroon niet helemaal strookte. Met een paar kleine aanpassingen en oefeningen was de pijn weg. Dat was zo super.

Blij en gelukkig

Het heeft haar weer terug in die prachtige moeder roes gebracht. Het is voor haar een en al genieten. Daarnaast was ze ook blij dat ze in contact was gekomen met de specialist. Ze wil namelijk weer richting werk, en is wat bevreesd van de kolfmachines. Als ze daar weer last van heeft, dan weet ze wie ze kan bellen.

Breder

Daarnaast heeft ze ook een heel scala aan babyactiviteiten ontdekt bij de lactatiekundige. Zo heeft ze haar baby yoga van voor de geboorte verruilt voor babymassage. Ze heeft me gezegd dat dit enorm helpt voor zijn slaap. Eerst sliep de baby vaak onrustig, nu hebben ze veel vaker een lange nacht. Dat is fijn voor de baby, maar ook fijn voor haar en haar vriend. Al die slapeloze nachten deden hem natuurlijk geen profijt. Nu die extra hard aan de slag kan is de kans ook beter dat ze het samen om en om kunnen doen. Maar tot dat gat overbrugt is help ik ze graag met oppassen.