Baby’s zijn al duur genoeg

Het verwachten van een kind is één van de leukste dingen die een mens in het leven kan mee maken. Maar een nieuwe baby kan ook erg duur zijn. Babykleren, voeding, speeltjes, een nieuw bed, noem het maar op. En dan beginnen we nog niet eens over hoe het daarna zal zijn. Niet iedereen heeft dit geld helemaal voor elkaar wanneer het kindje komt. Daarom zijn hier wat tips om wat geld te besparen, want baby’s zijn al duur genoeg.

De financiën

Een goede grip hebben op de financiën is essentieel wanneer er een baby geboren gaat worden. Door de inkomsten en uitgaven op een rijtje te hebben, wordt duidelijk waar nog bespaard kan worden en hoeveel dit dan zal zijn.

Mensen met kinderen hebben recht op verschillende tegemoetkomingen. Een voorbeeld hiervan is kinderbijslag. Door een spaarrekening te openen wanneer het kindje nog niet geboren is, kan er al binnen zes jaar bij € 5000 euro gespaard.

Spullen

Babyspullen zijn er veel en niet allemaal even goedkoop. Spullen tweedehands kopen is daarom beter voor de portemonnee. Over het algemeen worden babyspullen maar een aantal korte maanden gebruikt, daarna is een baby er weer uitgegroeid. Deze zijn dus nog goed bruikbaar.

Spullen hoeven overigens ook niet weggegooid, verkocht of weggegeven te worden als er nog een kinderwens is. Dit kunnen toekomstige broertjes en zusjes dan weer gebruiken.

Online

Online kunnen producten goedkoper zijn dan in de winkel. Webshops hebben namelijk geen of minder bedrijfs- en personeelskosten. Daarnaast is het handig dat er online in één opslag bij meerdere winkels de beste prijs bekeken kan worden. Het wordt meteen duidelijk waar het product het goedkoopst is en waar zich aanbiedingen bevinden. Een luiers aanbieding is bijvoorbeeld goed te gebruiken. Baby’s slaan er gemiddeld € 30 euro door de maand heen, aan luiers alleen. Een Pampers aanbieding is dan wel fijn om te hebben, iets wat veel webshops vaak aanbieden.

Kraamvisite

Wanneer er mensen op kraamvisite komen, of zelf op kraamvisite gaan, is hartstikke leuk om te doen. De meeste mensen zullen waarschijnlijk een knuffeltje meenemen, wat leuk is. Maar handig is anders. Een kind heeft immers weinig aan 35 knuffels. Vraag daarom de gasten om wat anders mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan kleding, andere speeltjes, een kinderwagen of een autozitje.

Meegroeikamer

Handig is om een meegroeikamer te maken voor een kindje. Zo hoeven er maar één of twee nieuwe sets meubels gekocht te worden. Begin bijvoorbeeld al met een ledikant en geen wieg. Wanneer het tijd is voor een echt bed, kan er gekeken worden naar bedden die goed zijn tot de puberteit. Die gaan echt wel een tijdje mee.

Dit zijn wat ideeën om de eerste paar maanden, maar ook de eerste paar jaar te overbruggen. Op het internet staan nog honderden meer tips, maar het is een begin.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een linkbuilding specialist inhuren

De digitale wereld verandert voortdurend en het is soms lastig om bij te blijven....

Het belang van een goede vrieskist voor je bedrijf

In veel bedrijven speelt een vrieskist een cruciale rol bij het behouden van de...

hartverwarmende cadeaus voor elk kind

Als ouder wil je je kind de wereld geven. Je wilt ze van alle...

Wat is jouw favoriete merk huidverzorging voor je kinderen?

Kiezen voor de juiste huidverzorgingsproducten voor je kinderen is een moeilijke opgave. Er zijn...

3x cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met het einde van december in zicht staat het nieuwe jaar op ons te...

Het grote sportgeheim

Sporten gaat niet alleen over sporten. Dat klinkt misschien alsof ik te veel gewichten...

Categorieën

Comments