Boxsprings schoonmaken in drie eenvoudige stappen

Ooit komt er een dag dat je toch echt besluit: het kan niet meer. Want net zoals je dagelijks je kleding verschoont en wekelijks je beddengoed, zal je toch ook een keer je matras moeten schoonmaken. Maar waar je kleding en beddengoed in de wasmachine en de droger passen, werkt dat voor je matras niet. Hoe je je boxspring toch een opfrisbeurt kan geven, vertel ik je in deze blog. Ik zal, zoals de titel van dit stuk al verraad, drie stappen aanreiken over hoe je dit het beste kan doen. Lees je mee?

Allereerst een beschermer

Je boxsprings gaan een stuk langer mee als je een matrasbeschermer of molton op je matras gebruikt. Deze vangt voor het grootste deel het vuil op en is makkelijker schoon te houden. Daar bovenop gebruik je dan nog een matrashoes en zo zorg je ervoor dar de matras niet of nauwelijks vuil wordt. Dit is een goede eerste stap want we weten immers allemaal dat voorkomen beter is dan genezen en zeker wanneer het om zoiets kostbaars gaat als je boxspring. Deze heb je natuurlijk ooit speciaal uitgekozen omdat deze past bij jouw slaapbehoeften maar om nou iedere keer een nieuwe aan te schaffen omdat je het product niet goed verzorgd is natuurlijk niet zo leuk, nog goed voor je portemonnee.

Laat het luchten

Nog zo’n onderhoud dingetje is het laten luchten van je matras. Dit kan op dagelijkse basis. Wanneer je ’s ochtends opstaat, is het aan te raden om je dekbed over de rand van je bed open te slaan. Zo kan je matras gedurende de dag luchten en dat bevordert de levensduur ervan. Daarnaast kan je ook eens in de zoveel tijd het hele matras uit het beddenframe halen en laten luchten voor een open raam. Aan het einde van de dag heb je dan een heerlijk koel en fris matras.

Tijdelijk de tijk reinigen

Naast alle doorlopende onderhoud, het onderhoud dat je dagelijks of wekelijks uit kan voeren, is het eens in de tijd ook nodig om de tijk te reinigen. Wat dat precies is? Dat is die matrashoes die ik zojuist al noemde. Deze kan namelijk wel gewassen worden. Het is al met al de beste manier om je matras schoon te houden omdat je effectief vuil weghaalt in plaats van enkel voorkomt. Dus al deze stappen samen zorgen uiteindelijk voor een heerlijk schoon matras waar je graag op slaapt.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Adverteren op Google, hoe werkt dit?

Google kennen we natuurlijk allemaal. De meesten van ons zullen de zoekmachine gebruiken als...

De beste tips bij het gebruiken en doseren van...

Ga je voor het eerst CBD olie gebruiken, of ben je een beginnend gebruiker...

Meisjes dromen

De droom van vele jonge kinderen, vooral meisjes, is om een keer paard te...

Een auto huren in de buurt is wel zo...

Een auto huren in de buurt is wel zo gemakkelijk, zeker wanneer je op...

Tips: verzorging gevoelige huid

Heb je regelmatig uitslag op je huid, of reageer je snel op bijvoorbeeld nieuw...

Van dashcam tot raamfolie, alles voor je auto

Zowel een dashcam kopen als auto raamfolie installeren zijn tegenwoordig erg populair. Autoruiten tinten...

Categorieën

Comments