Een festival organiseren

Onlangs is mij gevraagd om een festival te organiseren voor de verenging waarvan ik lid ben. Wij hebben een behoorlijk ledenaantal, dus dat werd een grote organisatie waar ik een eigen groepje vrijwilligers voor bij elkaar wist te rapen. Zonder hun was het mij nooit gelukt! Gelukkig heb ik al meer ervaring met het organiseren van feestjes, maar een festival was nog even een stapje verder. Ga jij binnenkort ook een festival organiseren en heb je nog wat tips nodig? Lees dan vooral verder!

Tips voor het organiseren van een festival

  1. Locatie. Uiteraard is locatie de eerste stap die je zet bij het organiseren van een festival. Houdt bij het kiezen van een locatie rekening met het aantal bezoekers die je verwacht. Er moet genoeg ruimte zijn voor iedereen, maar het moet ook niet een té grote ruimte worden. Dat geldt net zo bij clubs met uitgaan: een kleinere club ziet er al gauw voller en gezelliger uit. Houdt dus in zekere mate rekening met het aantal bezoekers: iedereen moet er kunnen staan dansen, maar het moet niet een te grote locatie worden.
  2. Voorzieningen. Ieder festival moet een aantal basis voorzieningen op orde hebben. De eerste voorzieningen waar iedereen aan denkt, is natuurlijk eten en drinken. En dat is helemaal terecht: een bar en voedselvoorzieningen moeten er voldoende zijn. Maar houdt er ook rekening mee dat men ook naar het toilet moet en dat hier voldoende voorzieningen voor moeten zijn. Bij de meeste festivals wordt gekozen voor de DIXI toiletten, maar bij minder grootschalige festivals zijn “normale” toilet-stands ook een mogelijkheid. Wij hebben ervoor gekozen ook een toilet juffrouw in te huren, zodat de toiletten tegen een kleine bijdrage schoon bleven.
  3. Muziek. Uiteraard is er geen festival zonder muziek. Wij hebben ervoor gekozen om 2 verschillende stage’s te plaatsen bij ons festival. Daar was gelukkig ook de ruimte voor op het terrein. De eerste stage zou verschillende genres muziek hebben, waar verschillende DJ’s elkaar afwisselen. Wij hadden behoorlijk wat gegadigden die wel raad weten met een draaitafel onder onze leden zitten, dus wij gaven hun de kans om hun skills te laten zien op het festival! Bij de tweede stage hebben we gekozen voor een silent disco. Een silent disco is de laatste jaren ontzettend populair geworden en het creëert een intiem gevoel. Iedereen met een koptelefoon op die naar dezelfde muziek luistert. Een silent disco huren kon heel gemakkelijk via het internet en het was een ware hit op ons festival!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

3 Tips als jij met jouw vrienden op vakantie...

Wil jij dit jaar graag met jouw vrienden op vakantie gaan? Dan is het...

Wil je zelf je auto verkopen? Dit kun je...

Wil je zelf je auto verkopen? Dat kan online bij bijvoorbeeld OSW.nl heel gemakkelijk!...

Waarom het goed is om aankopen te doen bij...

De drogist online komt naar je toe. Nu technologie en internet de wereld overnemen,...

Organiseer een leuke verrassingsdag voor valentijnsdag

Heb jij elk jaar weer moeite om een onvergetelijke valentijnsdag te creëren, dan helpen...

Geef je kind een kindercamera cadeau

Foto’s en video’s zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze...

Gedichten bij de geboorte van een kind

Er zijn vele verschillende manieren waarop je kunt aankondigen dat je een kindje krijgt....

Categorieën

Comments