Een festival organiseren

Onlangs is mij gevraagd om een festival te organiseren voor de verenging waarvan ik lid ben. Wij hebben een behoorlijk ledenaantal, dus dat werd een grote organisatie waar ik een eigen groepje vrijwilligers voor bij elkaar wist te rapen. Zonder hun was het mij nooit gelukt! Gelukkig heb ik al meer ervaring met het organiseren van feestjes, maar een festival was nog even een stapje verder. Ga jij binnenkort ook een festival organiseren en heb je nog wat tips nodig? Lees dan vooral verder!

Tips voor het organiseren van een festival

  1. Locatie. Uiteraard is locatie de eerste stap die je zet bij het organiseren van een festival. Houdt bij het kiezen van een locatie rekening met het aantal bezoekers die je verwacht. Er moet genoeg ruimte zijn voor iedereen, maar het moet ook niet een té grote ruimte worden. Dat geldt net zo bij clubs met uitgaan: een kleinere club ziet er al gauw voller en gezelliger uit. Houdt dus in zekere mate rekening met het aantal bezoekers: iedereen moet er kunnen staan dansen, maar het moet niet een te grote locatie worden.
  2. Voorzieningen. Ieder festival moet een aantal basis voorzieningen op orde hebben. De eerste voorzieningen waar iedereen aan denkt, is natuurlijk eten en drinken. En dat is helemaal terecht: een bar en voedselvoorzieningen moeten er voldoende zijn. Maar houdt er ook rekening mee dat men ook naar het toilet moet en dat hier voldoende voorzieningen voor moeten zijn. Bij de meeste festivals wordt gekozen voor de DIXI toiletten, maar bij minder grootschalige festivals zijn “normale” toilet-stands ook een mogelijkheid. Wij hebben ervoor gekozen ook een toilet juffrouw in te huren, zodat de toiletten tegen een kleine bijdrage schoon bleven.
  3. Muziek. Uiteraard is er geen festival zonder muziek. Wij hebben ervoor gekozen om 2 verschillende stage’s te plaatsen bij ons festival. Daar was gelukkig ook de ruimte voor op het terrein. De eerste stage zou verschillende genres muziek hebben, waar verschillende DJ’s elkaar afwisselen. Wij hadden behoorlijk wat gegadigden die wel raad weten met een draaitafel onder onze leden zitten, dus wij gaven hun de kans om hun skills te laten zien op het festival! Bij de tweede stage hebben we gekozen voor een silent disco. Een silent disco is de laatste jaren ontzettend populair geworden en het creëert een intiem gevoel. Iedereen met een koptelefoon op die naar dezelfde muziek luistert. Een silent disco huren kon heel gemakkelijk via het internet en het was een ware hit op ons festival!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Als je als moeder naar een openbaar toilet gaat met je kind of baby,...

Modetips voor hem tijdens de feestdagen

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de feestdagen dit jaar anders dan...

Last van bladluis in je tuin?

Heb jij last van bladluis in je tuin? Deze bladluis kun je op een...

Laat de kunst spreken en maak van je muur...

Een lege wand waar je elke dag naar staart is een prima startpunt om...

Online marketeer GMU

Als ondernemer kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer om online marketing heen....

Mondkapje luchtvervuiling kopen

Mondkapjes worden niet alleen meer gedragen door medisch personeel en personeel in de bouw....

Categorie├źn

Comments