Home Kids Hoe maak je een studentenkamer gezellig?

Hoe maak je een studentenkamer gezellig?

0
Hoe maak je een studentenkamer gezellig?

Je koter gaat het huis uit. Oké, dat klinkt alsof je vierjarige zijn of haar koffers pakt en dat is niet zo. Nee hij of zij is iets ouder. De studie vraagt erom en de leeftijd ook en dus gaat je ‘kleine’ de deur uit. Studentenhuizen staan erom bekend dat ze gezellig zijn. Dat komt vooral door de mensen die er wonen en niet zo zeer door het huis zelf. Voor sommige mensen maakt dat niet zo uit maar voor anderen wel. Die hebben een gezellige kamer nodig om zich thuis te kunnen voelen. Maar hoe zorg je daarvoor? In deze blog geef ik tips.

Op zoek naar de juiste kamer

De keuze is gemaakt en dus is het tijd voor de jacht op een kamer. Ik raad aan om van tevoren een aantal dingen vast te stellen die je moet weten voor je gaat zoeken naar een kamer, zoals je budget en de omgeving waar de kamer binnen moet vallen. Alle andere eisen die je hebt, moet je kunnen laten varen. Hoe meer eisen, hoe moeilijker je het voor jezelf maakt. Tenzij je natuurlijk een ongelimiteerd budget hebt en een auto om van ver te kunnen reizen, dan maakt het niet uit. Maar goed, dat haalt ook wat weg van het hele ‘Op kamers gaan in een studentenstad’ gevoel.

Houd het opgeruimd

Dit klinkt logisch en misschien denk je als moeder terwijl je dit leest, dat doet mijn kind niet! Maar geloof me, de meeste kamers zijn klein en alle spullen moeten erin passen. Door de boel opgeruimd te houden, voelt de kamer ruimer en meer georganiseerd. Een hoop studenten die waarde hechten aan het uiterlijk van hun kamer, als een thuis, leren dit heel snel. Het werkt namelijk ook prettiger als je niet zo moet zoeken naar en werkplek en naar waar je je spullen gelaten hebt, dat verlaagd de stress van een zware opleiding ook een beetje.

Kleed de boel aan

Ondanks dat de kamers dus vrij klein zijn, helpt het om het wel gezellig te maken. Je hoeft niet heel veel in huis te halen, dan wordt het een geprop en voelt de kamer weer snel krap maar door bijvoorbeeld het bed wat aan te kleden met een mooie sprei en wat extra kussens neer te leggen. Dan is het geen koude rechttoe rechtaan kamer maar een huiselijke ruimte waar je in wilt zijn en leven. Hang wat foto’s op de muur op en voor je het weet is het echt jóu kamer, of uh, de kamer van je kind natuurlijk.