Home Nieuws Goed voorbereid je examen in, doe een examentraining!

Goed voorbereid je examen in, doe een examentraining!

0
Goed voorbereid je examen in, doe een examentraining!

De examens komen er weer aan. Voor veel scholieren een periode van stress en onzekerheid. Voor de ene scholier uiteraard wat meer dan voor de ander. Misschien heb jij al voorafgaand aan de examens wel enorm je best gedaan. Terwijl jouw klasgenootje gokt op goede cijfers bij examens om te slagen. Toch blijft deze tijd een stressvolle tijd. Leer je wel de goede stof en wat komt er precies terug in de examens? Of heb je moeite om jouw leerproces te structureren en het overzicht te bewaren? Dan is het misschien raadzaam om vooraf aan je examens een examentraining af te nemen. Dit zorgt uiteindelijk voor minder stress rondom jouw examens!

Wat is precies een examentraining?

Wanneer je besluit om een examentraining te nemen. Dan is het fijn om te weten wat je te wachten staat. Met een examentraining krijg je gedurende drie of vier dagen intensieve en professionele begeleiding. Bedrijven die examentrainingen aan bieden hebben vaak veel ervaring en hebben door de jaren heen zorgvuldige methodes ontwikkeld. Allemaal om jou optimaal voor te bereiden op je examens. Je kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor een examentraining. Sommige leerlingen gebruiken de training als een opfriscursus. Terwijl andere leerlingen de training gebruiken om een specifiek vak dat ze lastig vinden onder de knie te krijgen. Voor sommige leerlingen kan hierbij de doorslaggevende factor zijn dat ze de examenstof een keer op een andere manier uitgelegd krijgen. Verschillende communicatie kan soms tot nieuwe inzichten leiden namelijk. Een laatste reden zou kunnen zijn dat leerlingen voor hun vervolgopleiding bepaalde cijfers nodig hebben. Met een examentraining kun je net dat puntje extra bij elkaar sprokkelen.

Welke training kies je?

Examentrainingen worden door heel Nederland en door veel verschillende aanbieders aangeboden. Het uitkiezen van de juiste examentrainer kan dus best lastig zijn. Voor wie kies je dan en waar moet je op letten? Allereerst moet je ervoor zorgen dat je genoeg persoonlijke begeleiding krijgt. Vaak worden alleen maar veelgemaakte fouten op examens doorgenomen en is er geen tijd voor persoonlijke vragen. Toch kunnen deze persoonlijke vragen net het verschil zijn voor jouw examens. Daarnaast raad ik je aan om te letten op het soort leraren. Binnen examentrainingen heb je bevoegde docenten en studenten. Studenten zijn over het algemeen iets goedkoper terwijl bevoegde studenten regelrechte experts in een bepaald vak zijn. Uiteindelijk is het aan jou de keuze wat voor jou belangrijker is, prijs of expertise.