Online marketing: Geld verdienen met je laptop

Als alleenstaande moeder heb je nooit genoeg tijd en nooit genoeg geld. Je bent vaak alleen en je hebt van alles aan je hoofd. Wellicht heb je een parttime of fulltime baan, naast het zorgen voor je kinderen. Maar meestal moet je daarvoor buiten de deur werken. Aangezien je maar 24 uur in een dag hebt en 7 dagen per week, blijft het toch een enorme jongleeract. Maar ik heb zelf de perfecte manier van geld verdienen gevonden: online marketing.

Wat is online marketing?

Internetmarketing of online marketing is een vorm van marketing van producten en diensten via internet. Online marketing omvat internetreclame, maar evengoed minder directe vormen van marketing, zoals zoekmachinemarketing, affiliate marketing, e-mailmarketing, contentmarketing, virale marketing en marketing via sociale media. De laatste jaren is reclame en marketing via het internet uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt.

Twee belangrijke pijlers van de hedendaagse online marketing zijn: zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachinemarketing (SEA). Met SEO wordt een website geoptimaliseerd om vindbaar te zijn in het organische (onbetaalde) gedeelte van de zoekmachines. Met SEA worden de betaalde kanalen van de zoekmachines benut, zoals: Google Adwords, Bing Advertising en Google Shopping.

Het enige wat je nodig hebt om online marketing te kunnen beoefenen is kennis en je laptop!

Ideaal voor (alleenstaande) moeders

Waarom is online marketing nou zo ideaal voor moeders? Je bent niet locatiegebonden! Je kunt de werkzaamheden uitvoeren wanneer het jou uitkomt en je hebt niet meer nodig dan een laptop en een internetverbinding. Dus als mijn kids op bed liggen, ben ik bezig met geld verdienen. Waarom zou ik achter de tv gaan hangen als ik net zo goed een paar uurtjes wat teksten kan schrijven voor klanten? Of advertenties instellen op Facebook? Of me bezig ga houden met online events? Wat het ook is, ik doe mijn werkzaamheden meestal s’avonds of soms smiddags als de kinderen aan het spelen zijn. Zo is dit de meest ideale baan voor moeders in mijn ogen. De verdiensten zijn trouwens ook niet erg slecht en dat is zeker belangrijk! Als je nog niks weet over dit vakgebied zijn er genoeg online cursussen te volgen. Geef jezelf een jaar en wordt ook marketing expert!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Who’s your daddy?

Dankzij programma’s als DNA Onbekend weten steeds meer mensen van het bestaan van een...

Moeilijk voeden

Onze vrienden zijn laatst ouder geworden. Met hun kleine jongen zijn ze helemaal gelukkig,...

De leukste exclusieve damesmode voor moeders

Het is toch zonde dat we zo weinig aandacht meer aan onszelf besteden als...

De populairste themaversiering van deze zomer op een rij

Natuurlijk vind je je tuin mooi, maar heel feestelijk is hij niet. Slingers en...

Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen....

Ik heb het door iemand anders laten doen

We hebben de afgelopen periode grotendeels meer tijd thuis doorgebracht dan dat we eigenlijk...

Categorie├źn

Comments