Home Kids Hoe maak je je kinderen enthousiast over eten?

Hoe maak je je kinderen enthousiast over eten?

0
Hoe maak je je kinderen enthousiast over eten?

Je kinderen te eten geven. Het klinkt zo gemakkelijk. Toch is het voor veel ouders een enorme strijd om hun kinderen ook maar iets te laten eten. Waar het ene stel is gezegend met een paar alles-etende kinderen, is het voor de andere ouders elke dag weer een enorm gevecht om er voldoende vitamines en mineralen in te krijgen. Behoor jij tot de laatste groep? Dan kun je vast wel wat tips gebruiken om je kinderen enthousiast te maken over eten. Scroll daarom gauw verder voor een aantal handige tips.

 

Vertel je kinderen waarom voeding belangrijk is

 

Voor veel kinderen is eten maar een raar iets. Je bent verplicht om iedere dag te eten. Zelfs wanneer je net uit je bed komt en het liefst nog even voor de televisie hangt of moe van school komt en eigenlijk helemaal geen zin hebt om ook nog eens stil aan tafel te gaan zitten. Daarom is het belangrijk dat kinderen begrijpen waarom gezond en gevarieerd eten zo belangrijk is. Betrek ze daarnaast ook bij het boodschappen doen, zodat ze weten waar alles precies vandaan komt en hoe bepaalde groentes en fruit er uit zien.

 

Wil je door corona liever niet in de fysieke supermarkt winkelen met je kroost? Of ben je sowieso geen fan van boodschappen doen? Kies dan voor supermarkt bestellen online bij Butlon en laat je kinderen naast je zitten terwijl je de bestelling doet. Zo weten je kinderen bovendien ook precies wat er die week gegeten wordt en vermijd je de vervelende vraag: “Wat eten we vandaag?” iedere keer weer opnieuw.

 

Laat kinderen zelf opscheppen

 

Velen van ons zijn opgevoed met het idee dat de bordjes altijd helemaal leeg gegeten moeten worden. Het zou zonde zijn om iets te laten staan. Maar wat doe je nu je volwassen bent? Waarschijnlijk heb je door de jaren heen geleerd hoeveel voedsel je kunt eten om voldaan te zijn en schep je daardoor minder op. Of je laat simpelweg staan wat teveel is. Leren luisteren naar je lichaam is van essentieel belang. Zelfs bij eten bestellen weet je hoeveel je uiteindelijk op kunt, waardoor je je bestelling hierop aanpast. Maar waarom laten we onze kinderen dan nooit zelf beslissen en hoor je jezelf weer zeggen: “eet nu eens je bordje leeg!”

 

Het bordje leeg eten staat niet gelijk aan een gevulde maag. Het ene kind heeft meer nodig en het andere kind minder. Leer je kind daarom juist om naar zijn of haar eigen lichaam te luisteren en laat het zelf opscheppen. Als je kind niet direct een enorm gevuld bordje voorgeschoteld krijgt, zal hij of zij er minder tegenop kijken om er aan te beginnen.

 

Gevarieerd eten

 

Het is met name belangrijk om gevarieerd te eten. En dat betekent zeker niet dat je kind alleen maar groentes en andere gezonde alternatieven mag eten. Zelf doe je dit waarschijnlijk ook niet. In een gezond en gevarieerd voedingspatroon hoort dan ook best wel een keer wat lekkers. Bovendien kun je je kind stimuleren om beter te gaan eten, wanneer je hem of haar iedere week (als er goed gegeten is) beloond met een lekkere maaltijd. Home food delivery Amsterdam of eten bestellen enschede is dan een feestje voor het hele gezin. Lekker eten en geen strijd.

 

Bedenk ook dat het geen ramp is wanneer je kind een keer wat minder eet. Kinderen weten in de meeste gevallen toch wel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en als ze honger hebben, eten ze meestal echt wel. Laat je niet manipuleren en negeer negatief gedrag. Zo vermijd je strijd aan tafel en is de kans juist veel groter dat er straks weer beter gegeten gaat worden.