Jurken, voor iedereen een eigen fit

Jurkjes en rokjes dragen wordt vaak geassocieerd met een slanke vrouw. Dit is een misplaatst beeld. Jurkjes zijn er voor ieder lichaam. Wat betreft kleding zijn er geen regels. Toch wordt er nog vaak vanuit gegaan dat je met een voller figuur je niet prettig kan voelen in vrouwelijke kleding, zoals jurkjes. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Zo’n 80% van de vrouwen baalt van haar eigen lichaam. Maar betekent dit dat je je zou moeten tegenhouden om te dragen wat je mooi vindt?

Modellen

Je hebt allerlei verschillende soorten jurkjes. Misschien is een strak kort jurkje niet ideaal, maar tussen de grote maten jurken zitten genoeg andere modellen die elegant of feestelijk zijn. Er worden elk jaar weer nieuwe jurk modellen uitgebracht en elk jaar is weer een ander soort model populair. Denk aan recht en licht getailleerd, jurken met korte, driekwart en lange mouwen, etc. Ook bepaalde kleuren en patronen kunnen veel effect hebben op een nog mooiere fit.

Hoe draag ik dit het beste?

Wat belangrijk is om te zeggen is dat er geen bepaalde regels zijn hoe je jurken het beste kan dragen, of überhaupt welke jurken. Draag waar jij je fijn bij voelt. Als je graag iets wil dragen wat goed bij je lichaam past, zijn dit misschien handige tips. Het allerbelangrijkste is accentueren. Met donkere kleuren zorg je ervoor dat je bepaalde lichaamsdelen kan verdoezelen. Trots op je boezem? Zorg er dan voor dat je lichte kleding draagt. Lichte kleding benadrukt juist.

Prints en kleuren vallen natuurlijk op, maar niet elke print en kleur valt goed. Denk aan horizontale strepen. Dit zorgt voor een breder effect. Wanneer je langer of slanker wil lijken zijn verticale strepen ideaal. Je kan zelfs nadenken over de groottes van prints. Als je wat langer en breder bent kun je een grote print makkelijk hebben. Dit is ook de reden dat je op grote maten jurken vaak opvallende prints ziet.

Accessoires

Verder kunnen accessoires natuurlijk ook een hoop doen. Het zijn niet alleen musthaves om in je garderobe te hebben, maar ook nog eens een van de leukste items om te shoppen. Een opvallende statement ketting trekt veel aandacht. Of denk aan een mooie tas. Met accessoires kan je nooit te gek gaan en kan je eigenlijk ook nooit genoeg van hebben…

Nogmaals, iedereen hoort te dragen waar diegene zich fijn bij voelt. Kleine maten of grote maken jurken, het maakt niet uit.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Als je als moeder naar een openbaar toilet gaat met je kind of baby,...

Modetips voor hem tijdens de feestdagen

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de feestdagen dit jaar anders dan...

Last van bladluis in je tuin?

Heb jij last van bladluis in je tuin? Deze bladluis kun je op een...

Laat de kunst spreken en maak van je muur...

Een lege wand waar je elke dag naar staart is een prima startpunt om...

Online marketeer GMU

Als ondernemer kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer om online marketing heen....

Mondkapje luchtvervuiling kopen

Mondkapjes worden niet alleen meer gedragen door medisch personeel en personeel in de bouw....

Categorieën

Comments