Kleine en grote ongemakken!

Soms sta je er niet eens bij stil hoe handig dingen zijn geregeld in je directe omgeving. Vaak kom je er pas achter als het ergens spaak loopt. Zo ga je er bijvoorbeeld van uit dat je elecitriciteit en stromend water hebt. Of een goed werkende internet verbinding. Je komt er vaak pas achter hoeveel je als vanzelfsprekend aan neemt totdat er het niet meer werkt.

Voorbeeld

Elke twee weken wordt bij ons de grijze rolcontainer geleegd door de gemeente. Iedereen kent het principe wel, je zet je rolcontainer 's avonds aan de straat en de volgende dag wordt deze geleegd. In de avond zet je hem dan weer terug op zijn plek bij je voordeur of in de tuin. Allemaal heel simpel, logisch en effiecient. Todat je merkt dat jouw container als enige van het hele rijtje de volgende dag helemaal niet is geleegd. Hij zit nog helemaal vol. Daarom maar even contact opgenomen met de gemeente. Zij vroeg of we hem wel echt op tijd aan de straat hadden gezet, of er misschien een briefje op zat of dat alles helemaal vast zat in de container. Aan gezien wij alles goed hadden gedaan, werden we later op de middag terug gebeld. We konden hem gewoon aan de straat laten staan en de container werd de volgende dag met een andere ronde 'meegepakt'. Zo gezegd, zo gedaan. Aan het einde van de middag was hij ook daadwerkelijk leeg.

Nadenken

Gelukkig is dit vrij simpel en gemakkelijk opgelost. Toch heeft deze situatie me een beetje aan het denken gezet. Stel dat ze ons bijvoorbeeld niet hadden geloofd over het op tijd aan de straat zetten, wat moet je dan doen? Je kan het moeilijk bewijzen. Uiteindelijk zal je dan waarschijnlijk naar de stort moeten rijden om alles alsnog te kunnen afvoeren. Een onnodige tijdsinvestering. Als je wat meer afstand neemt, zie je hoe afhankelijk je eigenlijk bent van het goed functioneren van de maatschappij. En niet alleen de maatschappij maar ook de electriciteitsvoorziening bijvoorbeeld. 

Stel dat er nu een hele grote storm komt en we hebben geen electra meer. Dan denk ik niet dat we er echt op zijn ingesteld. Zo hebben we bijvoorbeeld niet echt zaklampen in huis liggen. Ook zal de verwarming af slaan. Verder let ik er eigenlijk nooit op hoever mijn telefoon is opgeladen. Ik leg hem gewoon 's avonds aan de lader en de volgende ochtend is hij weer vol.

Misschien toch maar eens nadenken over een wat als…scenario?!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Who’s your daddy?

Dankzij programma’s als DNA Onbekend weten steeds meer mensen van het bestaan van een...

Moeilijk voeden

Onze vrienden zijn laatst ouder geworden. Met hun kleine jongen zijn ze helemaal gelukkig,...

De leukste exclusieve damesmode voor moeders

Het is toch zonde dat we zo weinig aandacht meer aan onszelf besteden als...

De populairste themaversiering van deze zomer op een rij

Natuurlijk vind je je tuin mooi, maar heel feestelijk is hij niet. Slingers en...

Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen....

Ik heb het door iemand anders laten doen

We hebben de afgelopen periode grotendeels meer tijd thuis doorgebracht dan dat we eigenlijk...

Categorie├źn

Comments