Laat de kunst spreken en maak van je muur een galerie

Een lege wand waar je elke dag naar staart is een prima startpunt om deze te voorzien van prachtige kunstobjecten. Vaak weet je niet waar je moet beginnen en is de start het allermoeilijkste. Met onderstaande tips helpen wij je op weg naar een muur vol prachtige kunst. Kies je voor strak en modern of juist voor lekker speels? Wat je ook kiest, het eindresultaat zal je zeker niet teleurstellen. 

Neutrale en rustige achtergrond kiezen

Wanneer je een muur wilt voorzien van kunst is het belangrijk dat het kunstwerk alle aandacht krijgt. Dit doe je door het te benadrukken. Het benadrukken begint bij het kiezen van de juiste achtergrond. Een rustig neutraal gekleurde wand werkt vaak het beste. Het liefste een achtergrond in tegengestelde kleur. Zo trekt het object extra aandacht. Als je niet helemaal zeker bent of de huidige kleur volstaat kun je het altijd proberen door het kunstwerk er kort voor te zetten. 

De juist verlichting wordt vaak vergeten

Of je nou een beeld hebt staan of een of meerdere kunstwerken hebt hangen aan de muur, verlichting is erg belangrijk. De juiste verlichting wordt dan ook vaak vergeten door mensen. Een kunstwerk wordt geplaatst of opgehangen in huis, maar hierna niet meer naar omgekeken. Dit is erg zonde, want met de juiste verlichting haal je nog meer uit je kunstwerk. Zeker met de moderne slimme verlichting kun je nog meer bereiken. Zo zijn er Philips hue spots beschikbaar die ideaal zijn om te gebruiken met kunst. Je bepaalt namelijk zelf welke wittint, kleur en helderheid je wilt toepassen. Dit doe je allemaal met een app op je smartphone. Slimme verlichting is dan ook de manier om je kunst te benadrukken. Meer informatie over slimme lampen en Hue vind je hier: https://www.smartlampen.nl/philips-hue/ 

Uittekenen en voorbeelden plakken

Als je kiest voor meer dan een kunstwerk op de muur, dan is het verstandig om dit eerst uit te tekenen. Door het uittekenen van de compositie kun je de afmetingen en plaats bepalen van elk kunstwerk. Aan de hand van je schets maak je op ware grote (van papier of karton) een aantal voorbeelden. Deze voorbeelden plak je op de muur. Wanneer je alle voorbeelden hangen kun je bepalen of er nog iets gewijzigd moet worden. Dit kun je dan vrijblijvend doen, zonder dat je onnodig hebt lopen boren in de muur.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Wil je zelf je auto verkopen? Dit kun je...

Wil je zelf je auto verkopen? Dat kan online bij bijvoorbeeld OSW.nl heel gemakkelijk!...

Waarom het goed is om aankopen te doen bij...

De drogist online komt naar je toe. Nu technologie en internet de wereld overnemen,...

Organiseer een leuke verrassingsdag voor valentijnsdag

Heb jij elk jaar weer moeite om een onvergetelijke valentijnsdag te creëren, dan helpen...

Geef je kind een kindercamera cadeau

Foto’s en video’s zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze...

Gedichten bij de geboorte van een kind

Er zijn vele verschillende manieren waarop je kunt aankondigen dat je een kindje krijgt....

Baby’s zijn al duur genoeg

Het verwachten van een kind is één van de leukste dingen die een mens...

Categorieën

Comments