Laat de kunst spreken en maak van je muur een galerie

Een lege wand waar je elke dag naar staart is een prima startpunt om deze te voorzien van prachtige kunstobjecten. Vaak weet je niet waar je moet beginnen en is de start het allermoeilijkste. Met onderstaande tips helpen wij je op weg naar een muur vol prachtige kunst. Kies je voor strak en modern of juist voor lekker speels? Wat je ook kiest, het eindresultaat zal je zeker niet teleurstellen. 

Neutrale en rustige achtergrond kiezen

Wanneer je een muur wilt voorzien van kunst is het belangrijk dat het kunstwerk alle aandacht krijgt. Dit doe je door het te benadrukken. Het benadrukken begint bij het kiezen van de juiste achtergrond. Een rustig neutraal gekleurde wand werkt vaak het beste. Het liefste een achtergrond in tegengestelde kleur. Zo trekt het object extra aandacht. Als je niet helemaal zeker bent of de huidige kleur volstaat kun je het altijd proberen door het kunstwerk er kort voor te zetten. 

De juist verlichting wordt vaak vergeten

Of je nou een beeld hebt staan of een of meerdere kunstwerken hebt hangen aan de muur, verlichting is erg belangrijk. De juiste verlichting wordt dan ook vaak vergeten door mensen. Een kunstwerk wordt geplaatst of opgehangen in huis, maar hierna niet meer naar omgekeken. Dit is erg zonde, want met de juiste verlichting haal je nog meer uit je kunstwerk. Zeker met de moderne slimme verlichting kun je nog meer bereiken. Zo zijn er Philips hue spots beschikbaar die ideaal zijn om te gebruiken met kunst. Je bepaalt namelijk zelf welke wittint, kleur en helderheid je wilt toepassen. Dit doe je allemaal met een app op je smartphone. Slimme verlichting is dan ook de manier om je kunst te benadrukken. Meer informatie over slimme lampen en Hue vind je hier: https://www.smartlampen.nl/philips-hue/ 

Uittekenen en voorbeelden plakken

Als je kiest voor meer dan een kunstwerk op de muur, dan is het verstandig om dit eerst uit te tekenen. Door het uittekenen van de compositie kun je de afmetingen en plaats bepalen van elk kunstwerk. Aan de hand van je schets maak je op ware grote (van papier of karton) een aantal voorbeelden. Deze voorbeelden plak je op de muur. Wanneer je alle voorbeelden hangen kun je bepalen of er nog iets gewijzigd moet worden. Dit kun je dan vrijblijvend doen, zonder dat je onnodig hebt lopen boren in de muur.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Zo maak je jouw foto’s nog mooier!

Het kan erg leuk zijn om in het bezit te zijn van een fotocamera....

Wat is de koers iota en hoe iota kopen?

Het is momenteel helemaal hot om te investeren op de beurs. Om cryptocurrency aan...

Bijles haalt de druk van de pan

Hebben jouw kinderen het moeilijk met school? Voor sommige kinderen is het eindeloze huiswerk...

Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Als je als moeder naar een openbaar toilet gaat met je kind of baby,...

Modetips voor hem tijdens de feestdagen

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de feestdagen dit jaar anders dan...

Last van bladluis in je tuin?

Heb jij last van bladluis in je tuin? Deze bladluis kun je op een...

Categorieën

Comments