Home Thuis Last van bladluis in je tuin?

Last van bladluis in je tuin?

0
Last van bladluis in je tuin?

Heb jij last van bladluis in je tuin? Deze bladluis kun je op een biologische manier bestrijden met larve van lieveheersbeestjes. De larven van lieveheersbeestjes eten namelijk talloze bladluizen per dag. Larven van lieveheersbeestjes eten meer bladluis dan een volgroeid lieveheersbeestje. Dit omdat deze larven nog moeten groeien en zichzelf nog moeten ontwikkelen tot een echt lieveheersbeestje. Wanneer jij last hebt van bladluis in je tuin, is het inzetten van larven van lieveheersbeestjes dus een effectieve manier van biologische bestrijding. Hoeveel larven je precies in moet zetten is afhankelijk van het aantal aangetaste planten. Het meest gebruikelijke is om 10 tot 25 larven per m2 aangetaste planten in te zetten. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je zo min mogelijk last hebt van mieren in je tuin op het moment dat je larven in wilt zetten voor het bestrijden van bladluis. Dit omdat mieren de bladluis juist beschermen. Wel is het belangrijk om je bladluis op een biologische manier te bestrijden.

Biologisch bestrijden

Er zijn talloze verschillende soorten bestrijdingsmiddelen op de markt verkrijgbaar die je kunt gebruiken op het moment dat jij last hebt van bladluis in je tuin. Toch zijn niet al deze bestrijdingsmiddelen effectief. Daarnaast kunnen sommige van deze bestrijdingsmiddelen zelfs meer schade aanrichten dan dat zij daadwerkelijk de bladluis bestrijden. Je wilt immers niet dat de planten onnodig worden aangetast doordat je niet biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast kunnen niet biologische bestrijdingsmiddelen ook schadelijk zijn voor dieren. Wanneer jij regelmatig katten in je tuin hebt lopen, of honden hebt die regelmatig in de tuin spelen, is het belangrijk om enkel biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Je wilt immers niet dat jouw geliefde huisdier wordt vergiftigd door je eigen toedoen. Ook voor kleine kinderen kunnen diverse bestrijdingsmiddelen een gevaar opleveren. Kinderen zijn nu eenmaal nieuwsgierig, waardoor een ongeluk in een klein hoekje kan zitten. Wanneer jij op zoek gaat naar de juiste bestrijdingsmiddelen, is het belangrijk om te zoeken naar biologische bestrijdingsmiddelen.

Op zoek naar de juiste bestrijdingsmiddelen

Er zijn tal van winkels waar je terecht kunt voor het kopen van bestrijdingsmiddelen voor allerlei parasieten en ongewenste beestjes in je tuin. Denk maar aan de diverse tuincentra. Ook bij veel bouwmarkten worden vaak veel verschillende bestrijdingsmiddelen voor de tuin verkocht. Toch is het belangrijk dat je jezelf goed laat informeren over het gebruiken van het juiste bestrijdingsmiddelen. Er zijn ook allerlei online winkels waar je terecht kunt voor het kopen van bestrijdingsmiddelen en het krijgen van het juiste advies. Veel van deze websites hebben namelijk een chatfunctie, waardoor je snel en eenvoudig in contact kunt komen met een specialist. Door jezelf vooraf goed te laten informeren, is de kans het grootst dat het bestrijdingsmiddel wat jij gaat gebruiken voor het bestrijden van bladluis in je tuin, ook het meeste effect heeft. Wanneer jij namelijk last hebt van bladluis in je tuin, wil je hier het liefst zo snel mogelijk van af. Dit om een verder verspreiding in andere planten te voorkomen.