Last minute zonpret

Off season

Hoewel het lastig te geloven is, zijn er nog flink wat mensen die dit jaar nog niet op vakantie zijn geweest. De zomer is voorbij, de koffers zijn weer naar zolder, en zij moeten nog beginnen. Echt? Ja, echt! Zeker kinderloze stellen gaan vaak buiten de seizoenen om op vakantie. Waarom zou je ook anders doen als je niet gebonden bent aan de vakanties? Het is rustiger, de prijzen zijn lager en op bestemmingen wat zo een vier uur vliegen onder ons ligt is het meestal in het voor- en najaar al een temperatuur die wij als flink zomer zouden bestempelen. Ideaal dus! Wij horen ook bij deze mensen. Zolang we nog geen kinderen hebben blijven wij lekker buiten de vakanties om op vakantie gaan. Ik vind het heerlijk als mijn zwembad praktisch uitgestorven is en personeel in je hotel de tijd heeft om een praatje met je te maken omdat er nog niet zoveel gasten zijn.

Tips

Ik heb daarom vorige week weer even gezocht naar een lekkere last minute voor ons, en kwam een aantal bestemmingen tegen waar je rond oktober (en misschien zelfs nog in november) uitstekend kan vertoeven. Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet. Het mooiste aan deze bestemmingen: ze zijn de komende weken extra scherp geprijsd:

  • Turkije. Deze staat met stip op nummer één. Het is hier warm, zonnig, het eten is lekker en de mensen zijn hartstikke aardig. Daarnaast zijn de Vliegtickets Turkije zelden erg duur. Hier zit je dus echt voor een dubbeltje op de eerste rang.
  • Marokko. Deze parel wordt vaak vergeten maar heeft een prachtige cultuur, natuur, en is het hele jaar makkelijk 30 graden. Gegarandeerd bruin worden dus terwijl je geniet van voetjes in het zwembad en een heerlijk tahine.
  • Griekenland. Dit is iets weergevoeliger, maar vaak erg goedkoop en ook hier zijn de verblijfskosten prima te doen. De zee is prachtig blauw en de stranden zijn vaak goed onderhouden. En er zijn zoveel eilanden dat er voor iedereen wel wat wils is.
  • Kaapverdië zou ook in dit lijstje niet mogen ontbreken. Dit is zeker wat verder vliegen maar qua temperatuur en natuur een echte topper. De resorts zijn hier vaak van hoge kwaliteit, en je hoeft er eigenlijk niet van af. Perfect voor een relaxvakantie.

Winnaar

Wij zijn deze keer toch weer voor Turkije gegaan. De marktjes, de cultuur en het eten gecombineerd met de warmte is voor ons de echte winnaar. Wat zijn jullie plannen?

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Als je als moeder naar een openbaar toilet gaat met je kind of baby,...

Modetips voor hem tijdens de feestdagen

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de feestdagen dit jaar anders dan...

Last van bladluis in je tuin?

Heb jij last van bladluis in je tuin? Deze bladluis kun je op een...

Laat de kunst spreken en maak van je muur...

Een lege wand waar je elke dag naar staart is een prima startpunt om...

Online marketeer GMU

Als ondernemer kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer om online marketing heen....

Mondkapje luchtvervuiling kopen

Mondkapjes worden niet alleen meer gedragen door medisch personeel en personeel in de bouw....

Categorieën

Comments