Last minute zonpret

Off season

Hoewel het lastig te geloven is, zijn er nog flink wat mensen die dit jaar nog niet op vakantie zijn geweest. De zomer is voorbij, de koffers zijn weer naar zolder, en zij moeten nog beginnen. Echt? Ja, echt! Zeker kinderloze stellen gaan vaak buiten de seizoenen om op vakantie. Waarom zou je ook anders doen als je niet gebonden bent aan de vakanties? Het is rustiger, de prijzen zijn lager en op bestemmingen wat zo een vier uur vliegen onder ons ligt is het meestal in het voor- en najaar al een temperatuur die wij als flink zomer zouden bestempelen. Ideaal dus! Wij horen ook bij deze mensen. Zolang we nog geen kinderen hebben blijven wij lekker buiten de vakanties om op vakantie gaan. Ik vind het heerlijk als mijn zwembad praktisch uitgestorven is en personeel in je hotel de tijd heeft om een praatje met je te maken omdat er nog niet zoveel gasten zijn.

Tips

Ik heb daarom vorige week weer even gezocht naar een lekkere last minute voor ons, en kwam een aantal bestemmingen tegen waar je rond oktober (en misschien zelfs nog in november) uitstekend kan vertoeven. Ik heb ze voor jullie op een rijtje gezet. Het mooiste aan deze bestemmingen: ze zijn de komende weken extra scherp geprijsd:

  • Turkije. Deze staat met stip op nummer één. Het is hier warm, zonnig, het eten is lekker en de mensen zijn hartstikke aardig. Daarnaast zijn de Vliegtickets Turkije zelden erg duur. Hier zit je dus echt voor een dubbeltje op de eerste rang.
  • Marokko. Deze parel wordt vaak vergeten maar heeft een prachtige cultuur, natuur, en is het hele jaar makkelijk 30 graden. Gegarandeerd bruin worden dus terwijl je geniet van voetjes in het zwembad en een heerlijk tahine.
  • Griekenland. Dit is iets weergevoeliger, maar vaak erg goedkoop en ook hier zijn de verblijfskosten prima te doen. De zee is prachtig blauw en de stranden zijn vaak goed onderhouden. En er zijn zoveel eilanden dat er voor iedereen wel wat wils is.
  • Kaapverdië zou ook in dit lijstje niet mogen ontbreken. Dit is zeker wat verder vliegen maar qua temperatuur en natuur een echte topper. De resorts zijn hier vaak van hoge kwaliteit, en je hoeft er eigenlijk niet van af. Perfect voor een relaxvakantie.

Winnaar

Wij zijn deze keer toch weer voor Turkije gegaan. De marktjes, de cultuur en het eten gecombineerd met de warmte is voor ons de echte winnaar. Wat zijn jullie plannen?

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

3 Tips als jij met jouw vrienden op vakantie...

Wil jij dit jaar graag met jouw vrienden op vakantie gaan? Dan is het...

Wil je zelf je auto verkopen? Dit kun je...

Wil je zelf je auto verkopen? Dat kan online bij bijvoorbeeld OSW.nl heel gemakkelijk!...

Waarom het goed is om aankopen te doen bij...

De drogist online komt naar je toe. Nu technologie en internet de wereld overnemen,...

Organiseer een leuke verrassingsdag voor valentijnsdag

Heb jij elk jaar weer moeite om een onvergetelijke valentijnsdag te creëren, dan helpen...

Geef je kind een kindercamera cadeau

Foto’s en video’s zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze...

Gedichten bij de geboorte van een kind

Er zijn vele verschillende manieren waarop je kunt aankondigen dat je een kindje krijgt....

Categorieën

Comments