Met gezond haar de winter door! 

Nu het buiten weer wat kouder wordt, moet iedereen weer wennen aan de temperatuursverandering. Niet alleen moet je je kleding hierop aanpassen, maar ook je huid en haar heeft de kou te verduren. De huid droogt uit, dus de bodybutters en lotions mogen weer uit de kast worden gehaald! Daarnaast kan je haar ook door de kou uitgedroogd worden wat zich uit in pluishaar. Daar wordt natuurlijk niemand blij van, dus het is belangrijk om in deze koude winterdagen je haar wat extra aandacht te geven. Hoe je dit het beste aanpakt lees je in dit artikel.

Verzorging

Zoals ik hierboven al aangaf heeft je haar in de winter extra aandacht en verzorging nodig. De producten van redken zijn bijvoorbeeld een goed voorbeeld om je haar te verzorgen. Gebruik eens in de zoveel tijd een voedend en dik masker voor je haar om het pluizen tegen te gaan. Hiernaast kun je gebruik maken van een speciale haarolie die je dagelijks in de puntjes kunt aanbrengen om extra pluis te verminderen. Let er wel op dat je dit enkel en alleen in de puntjes aanbrengt, want anders is de kans groot dat je haar sneller vet wordt. Dit is niet de bedoeling, want dit betekent dat je je haar sneller moet gaan wassen. Hoe vaker je je haar wast, hoe droger je haar wordt en des te groter de kans is pluizend haar. 

Pas op met hitte

De hitte van een föhn, stijltang en/of krultang is enorm slecht voor je haar. De hitte droogt je haar nog meer uit, wat zich uit in pluizend haar. Kan je echt niet de deur uit zonder je haar droog te föhnen? Gebruik goede heat protecting producten om je haar tegen de hitte te beschermen. Helemaal 100% goed beschermen is helaas onmogelijk, maar je kunt de kans op pluizen verminderen door je haar eerst goed te verzorgen voordat het haar in aanraking komt met hitte. Overigens kun je je haar ook droog föhnen met koude lucht. Veel moderne föhns hebben ook een koude lucht functie. Het duurt misschien iets langer voordat je haar volledig droog is, maar dit maakt de kans op uitdroging een stuk kleiner. 

Vermijd borstelen

Nat haar borstelen is niet goed en kan tot veel haaruitval leiden. Droog borstelen kan overigens ook averechts werken, zeker bij haar met een slag of krul. De beste optie is om je haar met je handen en/of vingers door te kammen. Doe dit bijvoorbeeld tijdens het douchen wanneer je je conditioner hebt uitgespoelt. Je haar is dan namelijk makkelijk doorkambaar.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Wil je zelf je auto verkopen? Dit kun je...

Wil je zelf je auto verkopen? Dat kan online bij bijvoorbeeld OSW.nl heel gemakkelijk!...

Waarom het goed is om aankopen te doen bij...

De drogist online komt naar je toe. Nu technologie en internet de wereld overnemen,...

Organiseer een leuke verrassingsdag voor valentijnsdag

Heb jij elk jaar weer moeite om een onvergetelijke valentijnsdag te creëren, dan helpen...

Geef je kind een kindercamera cadeau

Foto’s en video’s zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze...

Gedichten bij de geboorte van een kind

Er zijn vele verschillende manieren waarop je kunt aankondigen dat je een kindje krijgt....

Baby’s zijn al duur genoeg

Het verwachten van een kind is één van de leukste dingen die een mens...

Categorieën

Comments