Met gezond haar de winter door! 

Nu het buiten weer wat kouder wordt, moet iedereen weer wennen aan de temperatuursverandering. Niet alleen moet je je kleding hierop aanpassen, maar ook je huid en haar heeft de kou te verduren. De huid droogt uit, dus de bodybutters en lotions mogen weer uit de kast worden gehaald! Daarnaast kan je haar ook door de kou uitgedroogd worden wat zich uit in pluishaar. Daar wordt natuurlijk niemand blij van, dus het is belangrijk om in deze koude winterdagen je haar wat extra aandacht te geven. Hoe je dit het beste aanpakt lees je in dit artikel.

Verzorging

Zoals ik hierboven al aangaf heeft je haar in de winter extra aandacht en verzorging nodig. De producten van redken zijn bijvoorbeeld een goed voorbeeld om je haar te verzorgen. Gebruik eens in de zoveel tijd een voedend en dik masker voor je haar om het pluizen tegen te gaan. Hiernaast kun je gebruik maken van een speciale haarolie die je dagelijks in de puntjes kunt aanbrengen om extra pluis te verminderen. Let er wel op dat je dit enkel en alleen in de puntjes aanbrengt, want anders is de kans groot dat je haar sneller vet wordt. Dit is niet de bedoeling, want dit betekent dat je je haar sneller moet gaan wassen. Hoe vaker je je haar wast, hoe droger je haar wordt en des te groter de kans is pluizend haar. 

Pas op met hitte

De hitte van een föhn, stijltang en/of krultang is enorm slecht voor je haar. De hitte droogt je haar nog meer uit, wat zich uit in pluizend haar. Kan je echt niet de deur uit zonder je haar droog te föhnen? Gebruik goede heat protecting producten om je haar tegen de hitte te beschermen. Helemaal 100% goed beschermen is helaas onmogelijk, maar je kunt de kans op pluizen verminderen door je haar eerst goed te verzorgen voordat het haar in aanraking komt met hitte. Overigens kun je je haar ook droog föhnen met koude lucht. Veel moderne föhns hebben ook een koude lucht functie. Het duurt misschien iets langer voordat je haar volledig droog is, maar dit maakt de kans op uitdroging een stuk kleiner. 

Vermijd borstelen

Nat haar borstelen is niet goed en kan tot veel haaruitval leiden. Droog borstelen kan overigens ook averechts werken, zeker bij haar met een slag of krul. De beste optie is om je haar met je handen en/of vingers door te kammen. Doe dit bijvoorbeeld tijdens het douchen wanneer je je conditioner hebt uitgespoelt. Je haar is dan namelijk makkelijk doorkambaar.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

De populairste themaversiering van deze zomer op een rij

Natuurlijk vind je je tuin mooi, maar heel feestelijk is hij niet. Slingers en...

Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen....

Het beste speelgoed voor kinderen

Je kinderen wil je het liefst beschermen met alles wat je hebt. Je wil...

Astrologie als oplossing

Als moeder kan het zo zijn dat je af en toe niet helemaal lekker...

De geruststelling van elke moeder: een goede spoedtandarts Amsterdam!

Zoals iedereen in Nederland is de situatie nu met het corona-virus toch heel anders...

Dsquared staat voor hippe streetwear

Het is voorjaar en dat betekent dat het lekkerder weer wordt! Tijd om de...

Categorieën

Comments