Home Kids Als moeder blijf je bezig van begin tot eind

Als moeder blijf je bezig van begin tot eind

0
Als moeder blijf je bezig van begin tot eind

Je blijft als moeder vaak nog een hele tijd van alles voor je kinderen doen. Zodra het tieners beginnen te worden zou je denken da je minder zorg aan ze hebt, maar dat is in de meeste gevallen helemaal niet zo. Als ze klein zijn moet je van alles voor ze doen en als ze groter worden blijven ze jouw hulp verwachten. Moeder zijn is leuk, maar kan juist omdat je altijd zo bezig bent ook enorm vermoeiend zijn. In deze blog lees je een aantal voorbeelden per levensfase en wat je kunt verwachten . Kan jij je vinden in de dingen die wij noemen?

Het begin

Als kersverse ouder staat jen nog een heel avontuur te wachten. Je bent dag en nacht bezig met je pasgeboren kindje. Voor alles van voeding tot krampjes geeft je baby wel een gilletje (of een non-stop huil). Je kunt nog niet echt wederzijds communiceren, maar je zal wel snel begrijpen wat jouw kindje nodig heeft op bepaalde momenten. Wanneer ze beginnen te lopen en praten rondom de eerste verjaardag wordt het al makkelijker met de nachten, maar ook dan blijf je vroeg opstaan om jouw kindje te helpen met van alles.

Peuter en kleuter

Rond het tweede jaar is het tijd om jouw zoon of dochter zindelijk te maken. Hoewel veel kinderen wel graag naar het toilet gaan, zit er veel tijd in het proces. Je moet het geduld hebben om ze steeds naar het toilet te brengen (dit kan heel vaak zijn) en ze hierna netjes af te vegen. Nu heeft je kind een eigen wil en kan hij of zij vaker tegen je in gaan. Aan de andere kant kun je nu aan de slag met educatieve spellen en boekjes. Bij het vierde leerjaar gaat je kindje namelijk al naar school. De hele basisschool periode blijf je broodsmeren in de ochtenden, racen van school naar werk en misschien hebben ze zelfs nog een naschoolse activiteit. Er komen feestjes waar cadeaus voor gekocht moeten worden en ga zo door.

Een tiener

De laatste fase van je kind waarin het nog echt een kind is, is de tienertijd. Hoewel je een zelfstandig kind verwacht moet je nog steeds veel voor hem of haar regelen. Nu komt ook het moment dat ze geld van je willen. Hun interesses ontwikkelen en er is nu eenmaal geen eigen geld voor een nieuwe Gaming PC.  Nu gaat je kind veel vragen en krijg je wellicht uitgesproken meningen te horen. Voor een nieuwe Gaming PC kan je hem of haar klusjes laten doen. In deze fase van het opvoeden is het maken van afspraken meer dan belangrijk.