Home Nieuws Mediators vergelijken voor het oplossen van problemen

Mediators vergelijken voor het oplossen van problemen

0
Mediators vergelijken voor het oplossen van problemen

Als je een lopend conflict wilt oplossen, dan doe je er goed aan om mediators vergelijken. Door gebruik te maken van mediation ga je op een productieve manier op zoek naar een oplossing voor een conflict. Dit is bijna altijd vele malen effectiever dan de confrontatie opzoeken. Een zaak juridisch aanvechten kost vaak erg veel tijd. Bovendien leidt dit meestal alleen maar tot meer vijandelijkheden tussen beide partijen. Dit komt onder andere omdat het bij een rechtszaak vaak neerkomt op een winnaar en een verliezer. Dat is bij mediation niet het geval. De bedoeling is dat beide partijen dankzij bemiddeling tot een oplossing komen waar ze beide mee kunnen leven.
Mediators vergelijken

Waar je op moet letten bij mediators vergelijken

Een mediator is een onpartijdig persoon die bemiddeld bij het oplossen van een conflict. Een professionele mediator is altijd onpartijdig. Het kiezen van iemand die bekend is bij beide partijen is meestal geen goed idee. Hoewel dit ook wel eens een positief effect heeft. In veel gevallen voelt zo iemand zich gedwongen om partij te kiezen. En het leidt ook vaak tot vijandelijkheden richting de mediator. Een professionele bemiddelaar staat los van het conflict. En juist daarom is hij of zij veel beter geschikt om het op te lossen. Bovendien heeft zo’n persoon een afgeronde opleiding en heel wat ervaring met conflictbemiddeling.

Bespaar geld en zorgen met mediation

Een conflict weegt vaak zwaar op de betrokken partijen. Er komen veel zorgen bij kijken. In veel gevallen is er ook sprake van woede of verdriet. Het is dus voor iedereen beter dat zo’n conflict zo snel mogelijk wordt opgelost. De juridische weg kost vaak erg veel geld. En het is meestal ook geen weg die leidt naar verzoening. Het maximale dat bereikt kan worden is de afronding van het probleem. Maar dit helpt meestal niet met het oplossen van de zorgen van beide partijen. Vaak leidt het zelfs tot nog meer vijandelijkheden. Daar komt nog bij dat een juridische proces lang duurt en veel geld kost.

Sneller en goedkoper tot een oplossing komen

Bij mediation gaan de tegenoverstaande partijen elkaar niet te lijf. In plaats daarvan proberen ze de problemen op te lossen. Dat doe je samen met de mediator. Deze probeert zo min mogelijk een oordeel te vellen. Het is vooral de bedoeling dat de beide partijen elkaar tegemoet komen. En vaak is praten de beste methode om dat te bereiken.