Home Nieuws Kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen

0
Kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen

Het is nooit te vroeg om met je kinderen te kamperen. De natuur biedt een volledige zintuiglijke ervaring, en een gezinskampeertocht is een geweldige manier om de jongere te laten kennismaken met de geneugten van buiten zijn. Van baby’s tot tieners, kinderen van alle leeftijden zullen zoveel dingen vinden om hen te boeien tijdens een kampeertrip: met sterren bezaaide luchten, de verre roep van een uil, het betoverende geknetter van een kampvuur, de kleinste insecten die hun werk uitvoeren in de aarde. Kamperen kan hun ogen openen en hun zintuigen wakker maken voor hun natuurlijke omgeving.

Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan en van kamperen met kinderen een goede ervaring voor iedereen te maken. Als uw kinderen nieuwkomers in de buitenlucht zijn, zet dan een tent op in de achtertuin of zelfs in uw huis. Laat ze erin rondhangen en erin slapen, zodat ze vertrouwd raken met een nieuwe slaapomgeving. Probeer een dagje uit met het gezin in een park dicht bij huis. Breng een halve dag of zo door aan een meer of park en kijk hoe uw kinderen op de ervaring reageren.

Kies een goede camping

Kies campings met voorzieningen die passen bij de behoeften van uw gezin. Sommige campings hebben balvelden, stranden of zwemgebieden, beekjes of rivieren en speeltuinen; anderen bieden picknicktafels, spoeltoiletten en warme douches. Als het je eerste time-out is, begin dan klein, blijf dicht bij huis en kies meer ontwikkelde campings met emmers met voorzieningen. Werk je een weg naar meer afgelegen of avontuurlijke locaties of langere reizen. Vraag andere families om hun favoriete kindvriendelijke aanbevelingen. Maak reis plannen een familie-aangelegenheid. Vraag kinderen naar idee├źn over dingen die ze op hun bestemming kunnen doen of zien. Neem hun input serieus. Zoek naar campings met het campingproject en filter op voorzieningen of dingen zoals bessenplukken of vissen. Lees meer over verschillende soorten kamperen in dit artikel over waar te kamperen. Bescherm je kinderen ook tijdens het kamperen met care plus.

Controleer het weer en kleed je kinderen aan voor die buitenomstandigheden. Als er kans op regen is, wees dan voorbereid met regenjassen (en een of twee activiteiten voor de tent!). De temperaturen kunnen ’s nachts dalen, zelfs als het overdag warm en zonnig is. Denk aan lagen zodat kinderen naar behoefte kleding kunnen aantrekken of uittrekken om zich aan temperatuurveranderingen aan te passen. Baby’s en baby’s bewegen niet zoveel als oudere kinderen, dus hebben ze over het algemeen nog een laagje nodig dan wat je zou dragen. Lees meer kledingtips in ons artikel over hoe kinderen buiten te kleden.