Home Vrije tijd Meisjes dromen

Meisjes dromen

0
Meisjes dromen

De droom van vele jonge kinderen, vooral meisjes, is om een keer paard te rijden of zelfs een eigen paard te hebben. Je kent die meisjes vast ook wel. Ze gaan op paardrijles, ze gaan in hun vrije tijd paarden verzorgen, ze tekenen paarden, hun kamer hangt vol posters van paarden. En hun grootste droom is een eigen paard. Veel meisjes voelen een speciale band met paarden. Ze hebben het idee dat zij de paarden begrijpen en dat de paarden hen begrijpen. Bij veel meisjes is deze paardenliefde slechts tijdelijk. Na een paar seizoenen lessen houdt het vanzelf weer op. Bij anderen is het een liefde voor het leven. Voordat je zelf een paard aanschaft is het misschien een goed idee om in ieder geval even af te wachten of het wel echte liefde is. Bij het aanschaffen van een eigen paard komt namelijk wel het een en ander kijken.

Een paard van jezelf

Het kopen van een eigen paard is een dure liefhebberij, Je hebt te maken met de aanschafkosten van een paard, al snel enkele duizenden euro’s. Daarnaast moet je een plekje zoeken om het paard te stallen en waar je je paard kunt berijden. Je paard moet natuurlijk ook dagelijks verzorgd worden, waar je wel de tijd voor moet hebben. De voeding en verzorging van je paard is ook een kostbaar onderdeel. Je paard zal voor een groot deel hooi eten. Daarnaast zal hij paardenbrokken en paardensupplementen nodig hebben om een goede gezondheid te blijven houden. Maar als je de mogelijkheden hebt om een eigen paard aan te schaffen dan is dat natuurlijk wel de ultieme meisjesdroom die uitkomt.

Niet iedereen kan een eigen paard kopen

Voor veel meisjes is het aanschaffen van een eigen paard een droom die niet te verwezenlijken is. De kosten kunnen te hoog zijn of het is gewoon teveel werk om je paard te verzorgen. Een mooi alternatief om toch thuis echt lijkende paarden te verzamelen en mee te spelen is Schleich farm world. De Schleich paarden zijn gemaakt van kunststof en worden met de hand geschilderd. Het is mogelijk om een paardenstal met boxen aan te schaffen en er is keuze uit vele paardenrassen. Het zijn natuurlijk geen echte paarden maar het plezier zal er niet minder om zijn. Dit alternatief zal voor veel meisjes een mooie beleving zijn. Het rijden op een echt paard kan altijd nog. Tijdens je vakantie of in het weekend is er altijd wel ergens een manege waar je een ritje kunt maken.