Mijn zomers superfood: ei! Een kick van Vitamine B12!

De dagen worden langzaamaan weer langer. We blijven langer buiten, het wordt warmer en de korte broeken gaan weer aan. Een van mijn favoriete zomeractiviteiten is het experimenteren met eten. Nieuwe dingen uitproberen, goed en gezond eten. En natuurlijk af en toe een terrasje pakken. Elk lichaam is naar mijn mening een bikini lichaam. Ik ben dan ook niet met eten bezig om af te vallen, maar omdat ik het leuk en lekker vind en iedereen van eten zou moeten kunnen genieten. Daarom heb ik hieronder wat lekkere recepten waar je maar één belangrijk hoofdingrediënt voor nodig hebt: ei! Het is erg veelzijdig en zit vol vitamine B12. Ei-genlijk best een goed idee, koken met ei. Je kan er niet vroeg genoeg b-ei zijn. (Ik stop, b-ei-na.)

B-ei-zonder stokbrood

Het eerste recept is een killer op feestjes of met een groot gezelschap gedurende het ontbijt, namelijk mijn b-ei-zondere stokbrood!

Benodigdheden:

 • 1 stokbrood (vers gebakken)
 • 1 kopje boter (gesmolten)
 • ½ kopje kleingesneden bieslook
 • 6 eieren (vol vitamine B12!)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pak het stokbrood en snij/steek er zes gaten in. Je kan hier het beste een scherp mes of een koekjessnijder voor gebruiken. De gaten zijn ongeveer zo groot als de opening van het gemiddelde koffiekopje. Meng vervolgens de bieslook (naar smaak) met de gesmolten boter en vet alle gaten in het brood hiermee in. Breek 1 ei in elk van de gaten (let’s go met die vitamine B12). Leg het stokbrood in de oven en bak de eieren in 15 minuten hapklaar. Eetsmakel-ei-k!

Gevulde eitjes

Natuurlijk kan je nog veel meer lekkere dingen maken met een eitje. Het volgende recept is een van mijn persoonlijke favorieten: gevulde eitjes! 

Benodigdheden:

 • 4 eieren
 • 1 eetlepel verse bieslook
 • 1 theelepel mayonaise
 • 1 eetlepel crème fraîche
 • 1 theelepel (dijon)mosterd
 • 3 druppels tabasco
 • 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze

Kook de eitjes in 10 minuten tot ze goed hard zijn (Alle vitamines en goede stoffen, zoals vitamine B12, blijven bewaard). Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd ze vervolgens in de lengte doormidden en haal voorzichtig de dooiers uit het wit. Leg het eiwit even aan de kant. Meng met een vork het eigeel, de bieslook, de mayonaise, de crème fraîche, mosterd en tabasco tot een glad mengsel. Schep (of gebruik een spuitzak) het eimengsel in het eiwit en strooi naar smaak paprikapoeder er overheen.

Je kan zoveel doen met ei (en op die manier ook genoeg vitamine B12 en andere stoffen binnenkrijgen). Zorg er wel voor dat je altijd vrije uitloop eieren koopt, dan ben je verantwoord bezig. Dus ga ook lekker de zomer in met deze b-ei-zonder lekkere recepten!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Adverteren op Google, hoe werkt dit?

Google kennen we natuurlijk allemaal. De meesten van ons zullen de zoekmachine gebruiken als...

De beste tips bij het gebruiken en doseren van...

Ga je voor het eerst CBD olie gebruiken, of ben je een beginnend gebruiker...

Meisjes dromen

De droom van vele jonge kinderen, vooral meisjes, is om een keer paard te...

Een auto huren in de buurt is wel zo...

Een auto huren in de buurt is wel zo gemakkelijk, zeker wanneer je op...

Tips: verzorging gevoelige huid

Heb je regelmatig uitslag op je huid, of reageer je snel op bijvoorbeeld nieuw...

Van dashcam tot raamfolie, alles voor je auto

Zowel een dashcam kopen als auto raamfolie installeren zijn tegenwoordig erg populair. Autoruiten tinten...

Categorieën

Comments