Home Nieuws Tips voor de beste foto’s van je kind

Tips voor de beste foto’s van je kind

0
Tips voor de beste foto’s van je kind

Als ouder vind ik mijn kind de mooiste. Maar, dat geldt natuurlijk voor ons allemaal. Ik kan niet genoeg krijgen van het maken van foto’s van mijn dochter. Zeker toen ze nog klein was, nu vindt ze het soms irritant worden. Toch laat ze het heel soms toe. Dan gaat ze haar haar mooi borstelen, doet ze haar mooiste kleding aan en mag ik een uur lang foto’s van haar schieten. Zo leuk vind ik dat! Zeker omdat fotograferen ook een stiekeme hobby is van mij. Ik wil dan ook, als mijn dochter het toelaat, de fotosessie zo goed mogelijk benutten. En met deze tips kan jij hetzelfde doen!

De juiste camera

Een mooie foto (of in mijn geval honderden foto’s) van je kind begint natuurlijk met de juiste camera. Zelf werk ik met een simpele Canon camera voor beginnende hobbyfotografen. Met de lens die al bij de camera werd geleverd, een 50-200 mm lens, kan ik prachtige portretten maken. Daarnaast heb ik een kleine fotografiecursus gedaan om te leren werken met licht etc, want dat is natuurlijk ook heel belangrijk. Echter, zegt een goede camera niet alles. Als je geen tijd of geld hebt om een spiegelreflex aan te schaffen en een cursusje te doen, kan je makkelijk met een wat nieuwere mobiel of tablet prachtige foto’s maken. Oja, en een laatste tip; zorg wel dat je genoeg geheugen hebt. Want niks is irritanter dan halverwege je fotosessie te moeten stoppen omdat je geheugen vol is. Goede geheugenkaarten kun je trouwens aanschaffen bij Cameranu. Je kan hier een Micro SD kaart kopen voor je camera, tablet of mobiel.

Portretstand

Zoals ik al zei vind ik de mooiste foto’s portretten. Het gezicht van je kind komt dan prachtig gedetailleerd in beeld, met een wazige achtergrond. Precies zo’n foto die je aan je muur wilt hangen dus. Tegenwoordig heb je vaak op zowel camera’s als mobieltjes en tablets een portretstand. Deze stand zorgt automatisch voor de instellingen van een portret en zo hoef je dus geen verstand te hebben van je camera. Super handig als je geen tijd hebt om je hierin te verdiepen dus. Let wel op twee dingen. Het is belangrijk dat je focust op de ogen van je kind, deze zijn het belangrijkst. Je wil namelijk niet dat de focus ligt op bijvoorbeeld de kin of het voorhoofd. En zorg dat je kind in het goede punt kijkt, zo vang je zijn/haar blik precies goed.

Setting

Tot slot is de setting heel belangrijk. Voor sommige mensen spreekt dit misschien voor zich, maar er worden hier toch nog veel fouten mee gemaakt. Zelfs al is de achtergrond helemaal wit (door de muur bijvoorbeeld) maar zie je in het hoekje een randje van de klok, kan dit de foto vreselijk verpesten. Echter, tegenwoordig zijn er talloze bewerkprogramma’s die heel makkelijk werken. Een klein dingetje dat afleidt is dus zo van de foto afgesneden. Maar let hier wel op, want het zou toch zonde zijn als je door zo’n klein foutje ook een deel van het haar of oor eraf moet snijden.