Trouwen als gezin; 4 inspiratietips

Waar men vroeger traditioneel gezien een huwelijk aanging vóórdat er gezinsuitbreiding kwam, kiezen steeds meer stellen er nu voor om pas te trouwen wanneer het gezin compleet is. Trouwen wanneer je al kinderen hebt of wanneer je misschien al eerder het jawoord hebt gegeven, vraagt om een eigen aanpak. Trouwen met het hele gezin is fantastisch, maar vraagt natuurlijk wel om de nodige aanpassingen. Hoe kun je met het de kinderen erbij vormgeven aan een geweldig huwelijk? Wij geven vier inspiratietips voor trouwen als gezin.

1.Laat de kinderen helpen bij de ceremonie

Wanneer je als gezin gaat trouwen is het allereerst belangrijk dat de trouwceremonie geschikt is voor jong en oud. Kies een vrolijke en ontspannen locatie uit. Of dit nu buiten is op een trouwlocatie of in het gemeentehuis; je wilt in ieder geval dat de omgeving past bij het gezin. Om ervoor te zorgen dat de kinderen zich niet gaan vervelen en de ceremonie goed kan verlopen, is het slim om ze mee te laten helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het laten brengen van de ringen of het ondertekenen van een kinderakte? Iets oudere kinderen vinden het misschien leuk om zelf ook wat te zeggen of om een liedje te zingen voor het aanstaande bruidspaar.

2.Een blijvende herinnering

Op veel bruiloften wordt aan de gasten gevraagd om niet zelf foto’s te nemen en deze zeker niet online te plaatsen. Vaak wordt namelijk een professionele bruidsfotograaf ingehuurd om deze bijzondere dag vast te leggen. Om de kinderen te vermaken en om voor een leuke herinnering te zorgen, is het echter wel leuk om de kleintjes een goedkope wegwerpcamera te geven. Voor de kinderen dolle pret en jullie hebben er na afloop zeker weten wat verrassende bruiloftsherinneringen bij!

3.Een hoekje voor de kids

Bij de meeste bruiloften speelt een bruiloft band of wordt een speciale dj ingehuurd om de gasten te vermaken. Voor de allerkleinste is dit vaak echter minder geschikt. Maak daarom een apart speelhoekje voor de kinderen in een wat rustigere ruimte. Zorg voor leuk en veilig speelgoed en koop bijvoorbeeld kleurplaten. Zo kunnen de kinderen zich af en toe even lekker terugtrekken en houden ze het feest veel langer vol.

4.Zorg voor een wedding nanny

Het is natuurlijk leuk om de kinderen zoveel mogelijk bij de huwelijksdag te betrekken. Toch wil je als bruidspaar natuurlijk ook écht samen van deze bijzondere dag kunnen genieten, zonder de hele dag op de kinderen te hoeven letten. Het is daarom slim om een goede wedding nanny in te huren. Zij neemt jullie zorgen uit handen en maakt het mogelijk om de kinderen op een ontspannen manier bij deze dag te betrekken. Bovendien kunnen jullie dankzij de nanny tot in de late uurtjes de dansvloer onveilig maken, ideaal!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een linkbuilding specialist inhuren

De digitale wereld verandert voortdurend en het is soms lastig om bij te blijven....

Het belang van een goede vrieskist voor je bedrijf

In veel bedrijven speelt een vrieskist een cruciale rol bij het behouden van de...

hartverwarmende cadeaus voor elk kind

Als ouder wil je je kind de wereld geven. Je wilt ze van alle...

Wat is jouw favoriete merk huidverzorging voor je kinderen?

Kiezen voor de juiste huidverzorgingsproducten voor je kinderen is een moeilijke opgave. Er zijn...

3x cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met het einde van december in zicht staat het nieuwe jaar op ons te...

Het grote sportgeheim

Sporten gaat niet alleen over sporten. Dat klinkt misschien alsof ik te veel gewichten...

Categorieën

Comments