De beste dingen om te doen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een behoorlijk uniek land in het continent. Een gedeelte van de redenen daartoe komt door de historie, maar ook qua landschap is het land uniek. Het is een land met hoge bergen, lange vlaktes en een gigantische kustlijn. Bovendien is er behoorlijk veel toerisme, en dat is niet zonder reden. Één van de redenen is natuurlijk het unieke landschap, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Als je hopelijk ooit een rondreis Zuid-Afrika besluit te doen, dan zijn er een aantal dingen die je sowieso niet wilt missen. Daarom hier een aantal plekken die je wilt bezoeken en activiteiten die je wilt ondernemen.

Verblijf in Kaapstad

Kaapstad is de grootste stad in Zuid-Afrika, en is ook een internationaal hub voor enorm veel ondernemers. Uiteraard is het ook een ideale plek om een gedeelte van de vakantie te verblijven. De iconische Tafelberg kijkt uit over de stad als een soort natuurlijke barrière, en je kunt gemakkelijk het hele jaar door genieten van mooi weer. De prachtige witte stranden zijn hier uiteraard perfect voor, maar een goede wandeling geeft ook een adembenemend uitzicht. Kortom, Kaapstad wil je niet missen.

Walvissen spotten in Hermanus

Aan de zuidelijke kustlijn ligt een plaatsje genaamd Hermanus, en hier vindt ieder jaar iets wonderbaarlijks plaats. Van het strand kan gezien worden hoe enorme aantallen walvissen migreren naar een andere plek in de oceaan. Het is werkelijk waar een uniek uitzicht terwijl je op het strand zit te genieten van een cocktail of een versnapering. Een stuk verderop kan je op het meest zuidelijke puntje van Afrika zien waar de Indische en de Atlantische oceaan elkaar ontmoeten.

Kruger National Park

Misschien wel het meest indrukwekkende nationale park op de wereld is toch wel het Krugerpark in Zuid-Afrika. Beschermde dieren en andere dieren leven in dit gigantische park relatief ongerept. Het zou op ieders bucket list moeten staan om de Big Five te zien. Een leeuw, een kafferbuffel, een jachtluipaard, een neushoorn en een olifant zijn de grote wilde dieren die zo bijzonder zijn dat ze een keer in het echt waargenomen moeten worden. Dit kan allemaal in het Krugerpark. Uiteraard leven hier ook andere prachtige savanne dieren zoals de giraffe, zebra's, antilopen en andere bekende dieren. 

Bezoek Robbeneiland

Zeker als Nederlanders is het toch belangrijk dat men de historie van Zuid-Afrika erkent en respecteert. Op Robbeneiland heeft Nelson Mandela 18 jaar gevangen gezeten omdat hij opstond tegen de apartheid. Een indrukwekkende expositie is te vinden op het eiland, en ik kan je zeer aanraden om dit op te zoeken.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Astrologie als oplossing

Als moeder kan het zo zijn dat je af en toe niet helemaal lekker...

De geruststelling van elke moeder: een goede spoedtandarts Amsterdam!

Zoals iedereen in Nederland is de situatie nu met het corona-virus toch heel anders...

Dsquared staat voor hippe streetwear

Het is voorjaar en dat betekent dat het lekkerder weer wordt! Tijd om de...

Een mooi afscheid

Het is niet altijd het leukste onderwerp om over na te denken, of juist...

Waarom fysiek educatief speelgoed beter is voor jonge kinderen

Tegenwoordig lijkt het alsof je overal mensen ziet met een soort digitaal apparaat. De...

Doe makkelijk! Neem een elektrische fiets!

In Nederland is overal heen fietsen het normaalste ding van de wereld. Mensen uit...

Categorie├źn

Comments