Home Nieuws Wanneer laat ik mijn kind naar het kinderdagverblijf gaan?

Wanneer laat ik mijn kind naar het kinderdagverblijf gaan?

0
Wanneer laat ik mijn kind naar het kinderdagverblijf gaan?

Een baby krijgen is vaak een zeer vreugdevolle en gewenste gebeurtenis. Naast het feit dat het ontzettend spannend is om je kleine baby te gaan ontmoeten, zijn er ook een hoop zaken rondom je leven die gaan veranderen. Als je baby gearriveerd is verandert je slaappatroon, je eetpatroon, je dagelijkse routine, eigenlijk je gehele leefpatroon. Het is daarom goed om van te voren alvast na te denken over alle veranderingen in je leven en hoe je daarmee omgaat. Voor veel ouders is één ding erg belangrijk bij het krijgen van een baby: hoe gaan we dat combineren met werk?

Een baby en toch werken?
In vroegere tijden bleven alle vrouwen thuis om voor de kinderen en het huishouden te zorgen, terwijl de mannen de deur uit gingen om te werken. Tegenwoordig is dat in een heleboel situaties niet meer denkbaar, werken als moeder is nu net zo geaccepteerd als thuis blijven. Maar jij en je partner moeten wel bepaalde dingen beslissen als jullie allebei blijven werken. Een goede oplossing voor werkende ouders is daarom een kinderdagverblijf. Bij het kinderdagverblijf werken speciaal opgeleide kinderleidsters die de zorg van je kindje overdag overnemen terwijl jij en je partner aan het werk zijn. Dit kan een goede uitkomst zijn als jullie als ouders beiden werken.

Wanneer mag mijn kind naar het kinderdagverblijf?
Vrouwen hebben in Nederland recht op zwangerschapsverlof. Dit is een verlof dat ervoor zorgt dat de moeder aan het eind van de zwangerschap rustig aan kan doen, en na de bevalling de eerste paar weken volledig kan focussen op haar baby. Dit is goed voor een heleboel dingen, zoals hechting, borstvoeding en uitrusten van de bevalling voor moeder en kind. Vaak is zes weken na de bevalling het zwangerschapsverlof afgelopen voor de moeder, en dit is ook het moment dat je kindje naar het kinderdagverblijfplukdedag.nl mag. Eerder dan zes weken zijn kindjes nog te jong om naar het kinderdagverblijf te gaan. Vanaf zes weken is je kindje welkom op het kinderdagverblijf, en het is dan ook aan jullie als ouders om te beslissen wanneer je kindje naar het kinderdagverblijf gaat. Sommige ouders kiezen ervoor om het kind in het eerste jaar zelf te verzorgen door middel van het opnemen van onbetaald ouderschapsverlof, maar voor lang niet alle ouders is dit mogelijk. Dan is het zeker fijn om te weten dat er, vanaf zes weken na de geboorte van je kindje, pedagogische medewerkers en kinderleidsters klaarstaan op het kinderdagverblijf om te zorgen voor je baby als jij en je partner weer terug aan het werk gaan. Dan weet je zeker dat je kindje in goede handen is!