Waarom fysiek educatief speelgoed beter is voor jonge kinderen

Tegenwoordig lijkt het alsof je overal mensen ziet met een soort digitaal apparaat. De trend wordt steeds groter en dat zie je ook op steeds jongere leeftijd bij kinderen terug. Nu hebben kinderen bijna eindeloze mogelijkheden voor digitaal amusement. Niet alleen concurreren televisies om de aandacht van onze kinderen, maar ook computers, videogamesystemen, tablets en telefoons zijn bijna constant beschikbaar om op internet te zoeken, video's te bekijken of digitale games te spelen. Daarom is het goed om stil te staan bij de voordelen van fysiek educatief speelgoed voor kinderen.

Digitaal speelgoed is beperkend waar fysiek speelgoed onbeperkt is

Een digitaal spel beperkt de speler tot een wereld die door een programmeur wordt bedacht. Zelfs games die beweren educatief te zijn, hebben grenzen. Het echte doel van een digitale activiteit is om de hoogst mogelijke score te behalen die het spel drijft.

Bij echt fysiek speelgoed zoals het Schleich farm world wordt een kind alleen beperkt door zijn eigen verbeeldingskracht en creativiteit. In een elektronisch spel kan een kind alleen spelen wat door programmeurs voor hen is gemaakt. Creativiteit wordt onderdrukt door het constante gebruik van digitaal educatief speelgoed. Ze kunnen alleen reageren op een voorgeproduceerde reeks ervaringen met beperkte opties.

De keuzes van een kind zijn beperkt als het gaat om elektronisch spelen. Bij het spelen met traditioneel speelgoed zoals Schleich paarden kan een kind alleen spelen, met een vriend of met een volwassene. Ze kunnen het speelgoed gebruiken voor andere doeleinden dan wat de oorspronkelijke bedoeling was. Ze kunnen op één manier met het speelgoed spelen en dan halverwege wisselen om er iets anders mee te doen. Geen van deze scenario's zijn opties als het gaat om spelen met elektronische educatieve spellen.

Fijne en grove motoriek worden uitgedaagd met fysiek speelgoed

Fijne en grove motorische ontwikkeling vindt plaats tijdens de jeugd en wordt op vele manieren bereikt. Zoals alles maakt oefenen perfect, en de manier waarop jonge kinderen oefenen is door middel van spel. Wanneer een kind speelt met speelgoed dat kleine stukjes heeft, tekent of snijdt, worden hun fijne motoriek fijner ontwikkeld. Dit zal hen niet alleen later helpen als ze beginnen met schrijven, maar gedurende hun hele leven. Wanneer ze activiteiten spelen die rennen, springen, trappen en klimmen vereisen, worden hun grove motorische vaardigheden meer ontwikkeld. Nogmaals, dit zal hen hun hele leven helpen.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Als je als moeder naar een openbaar toilet gaat met je kind of baby,...

Modetips voor hem tijdens de feestdagen

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de feestdagen dit jaar anders dan...

Last van bladluis in je tuin?

Heb jij last van bladluis in je tuin? Deze bladluis kun je op een...

Laat de kunst spreken en maak van je muur...

Een lege wand waar je elke dag naar staart is een prima startpunt om...

Online marketeer GMU

Als ondernemer kun je vandaag de dag eigenlijk niet meer om online marketing heen....

Mondkapje luchtvervuiling kopen

Mondkapjes worden niet alleen meer gedragen door medisch personeel en personeel in de bouw....

Categorie├źn

Comments