Doe makkelijk! Neem een elektrische fiets!

In Nederland is overal heen fietsen het normaalste ding van de wereld. Mensen uit andere landen zouden misschien verstelt staan van alles wat op één fiets past, maar Nederlanders niet! Zo zijn er meer dan genoeg moeders die gaan fietsen met een klein kind voorop en een hele hoop gewicht achterop, zoals boodschappen of nog een kind. Het is natuurlijk fantastisch dat mensen dit kunnen, maar zwaar is het wel. Doe toch makkelijk en koop een elektrische fiets!

Wat is een elektrische mamafiets?

Het verschil tussen een normale elektrische fiets en een elektrische mamafiets is de ruimte die de fiets biedt. Voorzitjes kunnen gemakkelijk geplaatst worden, zodat ook de kleinste kinderen veilig vervoerd kunnen worden. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het bredere stuur dat een mamafiets heeft. Het zitje kan ook geplaatst worden door de extra ruimte tussen het stuur en de zadel van de fiets. Zo is er nog steeds genoeg ruimte om veilig en fijn te fietsen, ook wanneer er een kinderzitje aan de fiets vastzit. Daarnaast heeft een mamafiets nog een lage instap. Er hoeft dus niet moeilijk gedaan te worden om op de fiets te komen, wanneer er al een kindje op zit.

Aan de andere kant hebben mamafietsen voldoende ruimte aan de achterzijde van de fiets. Er is dus genoeg plek om nog een kindje te plaatsen of om alle boodschappen te vervoeren.

Waarom een elektrische mamafiets?

Aan het hebben van een elektrische mamafiets zitten al vele voordelen. Een paar zijn hier boven al genoemd: de lage instap maakt het makkelijker om op de fiets te komen en het bredere stuur zorgt ervoor dat alle kinderzitjes veilig gemonteerd kunnen worden. Niet iedere fiets heeft de optie om er een kinderzitje op te monteren. Alle mamafietsen hebben dit wel. Daarnaast hebben mamafietsen een extra standaard. De dubbele standaard zorgt ervoor dat de fiets niet snel om zal vallen. Maar dan is er nog niet eens gepraat over de voordelen die een elektrische fiets kan hebben! Het grootste voordeel is natuurlijk het gemak. Een elektrische fiets maakt elke afstand fietsen super gemakkelijk om te doen, ook met een kind en spullen op de fiets. Elektrische fietsen hebben trapondersteuning, waardoor er net iets minder gedaan hoeft te worden om hetzelfde resultaat te krijgen. Zeker handig als er veel gewicht op de fiets zit en het trappen toch wel echt een taak wordt. De trapondersteuning zal ervoor zorgen dat trappen een stuk lichter en fijner verloopt. Een elektrische mamafiets is de oplossing voor iedereen die een zetje in de rug kan gebruiken, met of zonder kind voorop.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Wil je zelf je auto verkopen? Dit kun je...

Wil je zelf je auto verkopen? Dat kan online bij bijvoorbeeld OSW.nl heel gemakkelijk!...

Waarom het goed is om aankopen te doen bij...

De drogist online komt naar je toe. Nu technologie en internet de wereld overnemen,...

Organiseer een leuke verrassingsdag voor valentijnsdag

Heb jij elk jaar weer moeite om een onvergetelijke valentijnsdag te creëren, dan helpen...

Geef je kind een kindercamera cadeau

Foto’s en video’s zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze...

Gedichten bij de geboorte van een kind

Er zijn vele verschillende manieren waarop je kunt aankondigen dat je een kindje krijgt....

Baby’s zijn al duur genoeg

Het verwachten van een kind is één van de leukste dingen die een mens...

Categorieën

Comments