Home Nieuws Checklist voor de babykamer

Checklist voor de babykamer

0
Checklist voor de babykamer

Het maakt niet uit of het je eerste kindje is, je tweede of al de derde: het blijft spannend. Bij de eerste keer is het wel altijd een stuk spannender, want wat moet er allemaal geregeld worden? Bij het tweede of derde kindje weet je al een beetje wat je te verwachten staat, maar niets maakt dat minder spannend. Je kunt maar beter altijd goed voorbereid zijn en zorgen dat de babykamer helemaal in orde is. Het is ook meer dan normaal dat je het overzicht kwijtraakt door je gehele zwangerschap. Daarom is het soms, net zoals met vakantie, fijn om een checklist te hebben. Dit is dan ook de reden dat we voor jullie een checklist hebben opgesteld.

Stap 1: plattegrond schetsen

Waar je vaak mee begint bij het indelen van een nieuwe kamer, is het schetsen van een plattegrond. Zo’n plattegrond hoeft zeker niet concreet te zijn, maar het is zeker fijn om een voorbeeld te hebben. Zo zie je precies hoeveel ruimte je overhoudt. Ook kan je in je plattegrond alvast de onderdelen verwerken die je sowieso in je babykamer wilt hebben! Zorg voor een goede slaapplek en een goede relaxplek. Het is ook belangrijk dat je deze 2 ruimtes goed van elkaar onderscheidt.

Stap 2: kleur en thema kiezen

Wat je ook in je eigen kamer graag zou willen, is dat het kleurenpatroon in stand blijft. Maak een kleurenpalet en zorg dat je het houdt bij 3 kleuren. Dit is rustig en ook het mooist. Ga daarom in overleg met je partner voor welke 3 kleuren jij graag zou willen gaan. Dit hangt vaak ook nog af of het een meisje of een jongetje wordt. Een leuk behangetje of een wat drukker printje is altijd leuk voor een kleintje die op komst is.

Stap 3: accessoires

Dan is het tijd voor de accessoires. Knuffeltjes, leuke kleding en speeltjes heb je natuurlijk al lang in de kast gehaald. Maar vergeet niet de standaard dingen die je wellicht snel vergeet zoals kinderkamer lampen. Met kinderkamer lampen kan je nog veel meer dan je denkt. Je zou altijd kunnen kiezen voor een simpele lamp die simpelweg voor genoeg licht in de kamer zorgt. Als je toch iets meer wilt uitpakken zal je je eens moeten gaan oriënteren op verschillende assortimenten kinderlampen. Je kunt er namelijk helemaal mee uitpakken. Dinosaurussen lampen, bloemen lampen, auto lampen, ga zo maar door.