De perfecte stranddag is zo moeilijk niet

Wanneer het weer warmer wordt, trekken we allemaal massaal naar de kust voor een heerlijk dagje met de tenen in het zand. Die dagen zijn bedoeld voor pure ontspanning maar vaak gaan ze gepaard met een hoop stress. “Hebben we alles?”, “Jij zou dat toch pakken?”, “Het is zo warm.” Dit zijn over het algemeen de meeste gehoorde uitspraken op die dagen. Terwijl dat toch zeker niet nodig hoeft te zijn. In deze blog geef ik je vier tips om de perfecte stranddag te creëren. Of je nu met z’n tweeën of met tien man op pad gaat, zo maak je er een heerlijke dag van.

Het juiste strand

Sommige stranden zijn drukker dan anderen. Het is dan ook belangrijk dat je weet welke druk zijn. Geloof me, daar wil je niet tussen zitten. Niet alleen is het dan vechten om een plaatsje, over het algemeen wordt de sfeer er niet beter van als iedereen met zijn of haar ellebogen tegen elkaar aanzit. Mijn tip: de Maasvlakte. Goed daar zijn geen strandtentjes maar als je de rest van mijn tips volgt, is dat geen enkel probleem.

Comfort in stijl

Een goede strandstoel is een ‘must’. Zeker als je niet enkel in de zon wilt liggen bakken. De meeste mensen nemen wat leesvoer mee op die dagen en lezen in een stoel werkt nu eenmaal beter dan liggend lezen. Dit komt omdat je dan niet steeds je nek omhoog hoeft te houden. Kies voor een hip houten model met gestreepte canvas zitting. ‘Like the old days’.

IJsjes en drinken mee

Die strandtentjes waar ik het net over had, zitten meestal niet op de rustigere stranden. Maar als je genoeg zelf meeneemt, heb je aan eten en drinken geen gebrek. Zorg daarom voor een goede koelbox. Deze houdt de ijsjes en het drinken goed koud maar zorgt er ook voor dat de broodjes met chocopasta niet wegsmelten. Misschien wil je wel een heerlijke fruitsalade mee of stokbrood met kruidenboter. Nou dan heb je die box ook nodig.

Extra handdoeken in de tas

Een ding waar ik iedere keer op het strand tegen aan bleef lopen waren de handdoeken. Ik snap best dat je niet je hele inboedel wilt mee zeulen maar een paar extra handdoeken mee is echt heel fijn. Iedereen wilt namelijk een handdoek om op te liggen maar ook één om mee af te drogen na een duik. We willen dan niet vervolgens weer op een zanderige natte doek liggen. Met een paar extra handdoeken haal je precies die extra comfort eruit.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Who’s your daddy?

Dankzij programma’s als DNA Onbekend weten steeds meer mensen van het bestaan van een...

Moeilijk voeden

Onze vrienden zijn laatst ouder geworden. Met hun kleine jongen zijn ze helemaal gelukkig,...

De leukste exclusieve damesmode voor moeders

Het is toch zonde dat we zo weinig aandacht meer aan onszelf besteden als...

De populairste themaversiering van deze zomer op een rij

Natuurlijk vind je je tuin mooi, maar heel feestelijk is hij niet. Slingers en...

Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen....

Ik heb het door iemand anders laten doen

We hebben de afgelopen periode grotendeels meer tijd thuis doorgebracht dan dat we eigenlijk...

Categorieën

Comments