Het beste speelgoed voor kinderen

Je kinderen wil je het liefst beschermen met alles wat je hebt. Je wil dat niets ze pijn doet, dat niets ze overkomt, en vooral dat ze voor altijd klein blijven, zodat je ze kunt blijven beschermen van al het kwaad van de wereld. Toch verandert de maatschappij, en worden kinderen steeds makkelijker blootgesteld aan dingen die ouders jaren geleden nooit voor ogen hadden gezien: steeds meer kinderen hebben op steeds jongere leeftijd iPads, telefoons en laptops met toegang tot het internet, of worden voor de tv gezet met YouTube aan waarbij je geen idee hebt wat er daarna automatisch afspeelt. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind om juist zo lang mogelijk gewoon lekker kind te kunnen blijven zijn. Wat is het beste speelgoed om je kind te geven?

Buitenspelen

Voordat we over materiële zaken beginnen, moet het toch even gezegd worden: buitenspelen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes is natuurlijk het beste. Met alleen elkaars gezelschap, de natuur en je wildste fantasie maak je zelf leuke spelletjes, die sport en creativiteit combineren op manieren die wij als volwassen nooit meer zouden kunnen bedenken. Lekker in de bomen klimmen, spelen in de modder, verstoppertje, tikkertje, maar ook fantasiespellen die een kind zelf verzint: hiermee groeien ze het meest, en maken ze herinneren en vrienden voor het leven. 

Houten speelgoed

Hoe jonger je kind is, hoe specifieker je zult zijn over het speelgoed waarmee hij of zij speelt. Grote dingen die geluid maken waar zeker een jong kind duizend keer op het knopje zal blijven drukken: het is allemaal veel te snel veel te technisch geworden. Als je hier niet van houdt, is houten speelgoed een fijne optie. Hier kan qua uiterlijk en uitvoering steeds maar mee, maar het is de meest veilige en rustige optie. 

Boerderij speelgoed

Zelf heb ik als kind altijd gespeeld met boerderij speelgoed van schleich farm world. Vergeleken met de technische dingen die er nu op de markt zijn wordt het duidelijk wat speelgoed moet zijn: iets wat de creativiteit naar boven haalt. Geef een kind wat schleich paarden, een boer en een boerderijtje, en ze zijn uren zoet. Want ze tekenen hun eigen wereld ermee in. Een auto racebaan die liedjes zingt en je op knopjes laat drukken vermaakt alleen via een handeling, maar dat is niet waar speelgoed voor is bedoeld! Hoe dichter bij het echte leven, hoe leuker, want dan word een kind meer uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan. 

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een linkbuilding specialist inhuren

De digitale wereld verandert voortdurend en het is soms lastig om bij te blijven....

Het belang van een goede vrieskist voor je bedrijf

In veel bedrijven speelt een vrieskist een cruciale rol bij het behouden van de...

hartverwarmende cadeaus voor elk kind

Als ouder wil je je kind de wereld geven. Je wilt ze van alle...

Wat is jouw favoriete merk huidverzorging voor je kinderen?

Kiezen voor de juiste huidverzorgingsproducten voor je kinderen is een moeilijke opgave. Er zijn...

3x cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met het einde van december in zicht staat het nieuwe jaar op ons te...

Het grote sportgeheim

Sporten gaat niet alleen over sporten. Dat klinkt misschien alsof ik te veel gewichten...

Categorieën

Comments