Home Nieuws Ik heb het door iemand anders laten doen

Ik heb het door iemand anders laten doen

0
Ik heb het door iemand anders laten doen

We hebben de afgelopen periode grotendeels meer tijd thuis doorgebracht dan dat we eigenlijk normaal gesproken rond deze tijd zouden doen. Toch is het lekker om ook deze tijd even wat rustiger aan te doen met werk en om meer te genieten van je vrije tijd. Zo heb ik dat ook gedaan en heb ik alsnog een aantal vrije dagen opgenomen. Ik ben goed tot ontspanning gekomen, maar ook heb ik een paar dagen de armen uit de mouwen gestoken en heb ik wat klusjes in het huis gedaan. En volgens mij ben ik daar niet de enige in, want er stonden grote rijen voor de bouwmarkten en voor de tuincentra. Het is wel een goed teken dat niet iedereen achterover gaat leunen, maar juist ook aan de slag gaan. Je kunt wat betreft klussen ervoor kiezen om grote veranderingen door te voeren, maar je kunt er ook voor kiezen om wat kleine aanpassingen te doen. Toch zal je in beide situaties rekening moeten houden met een aantal dingen, want klussen is niet iets wat je zomaar even doen. Je zal er zowel geld, tijd en moeite in moeten investeren om het succesvol te laten verlopen. Met dat in gedachten heb ik in dit blog een paar tips op een rijtje gezet, met de hoop dat jij hier wat aan zal hebben.

Wat valt er te klussen?

Je zou van alles kunnen doen in, aan en rondom het huis. Dat verschilt natuurlijk per woning en per individu van wat hij of zij gedaan wilt hebben. Zelf heb ik ervoor gekozen om een nieuwe vloer te laten leggen en dat is niet zomaar wat je even snel doet. Je dient namelijk eerst de oude vloer eruit te halen, voordat je er een nieuwe vloer in kunt leggen. Al je meubels en al je andere spullen zal je even tijdelijk moeten verplaatsen, zodat je de ruimte hebt om de oude vloer eruit te slopen. Daarna kun je beginnen met het leggen van een nieuwe ondervloer. Dat gaat meestal nog vrij eenvoudig. Maar bij het leggen van de nieuwe laminaatvloer, moet je wel even wat preciezer te werk gaan. Je wilt namelijk wel dat de nieuwe vloer er mooi en recht bij ligt en dat er geen spleten tussen de planken zijn.

Het overlaten aan iemand anders

Mocht je nog nooit een vloer hebben gelegd of niet zo’n handige klusser zijn, dan kun je het ook overlaten aan iemand anders. Zo kun je contact zoeken met een vakman of kun je gebruik maken van een handige aanbieding. Er zijn ook vloerbedrijven waarbij je terecht kunt. Zo heb ik gekozen voor quick step laminaat inclusief leggen en dat was echt ideaal. De nieuwe vloer werd langsgebracht en er ook direct ingelegd, zonder dat ik daar nog wat aan hoefde te doen. Daarna kon ik lekker weer al mijn meubels en mijn spullen terug zetten.