Home Kids Ninjapartijtje

Ninjapartijtje

0
Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen. Mijn zoon is namelijk helemaal dol op ninja’s. Alles is ninja’s, alles moet ninja’s zijn. Deze nieuwe interesse is te danken aan de nieuwe Ninjago set. Maar als ouder faciliteer je natuurlijk, dus het was ninja taart met Japanse mochiballetjes. Toen iedereen vol zat en even geravot had was het tijd voor de ninja cursus.

Achtergrond

Ik had op de wijkpagina gevraagd of een jongen in de buurt bereid was om zich als ninja te verkleden. Ik viel met mijn neus in de boter, we hadden een zwaard en Japan liefhebber in de buurt. Zodoende onze ninja. Zijn ouders waren bereid hun tuin in te zetten die aanzienlijk groter was, wat wel goed uitkwam.

Speurtocht

Om ze goed te leiden had ik uitgeprinte stukjes papier met Japanse tekens langs de route geplaatst. De spanning begon wel toe te nemen naarmate ze zich een weg door het dorp baande. Eenmaal bij de ingang aangekomen zagen ze de Ninjago ballonnen hangen. En dame met opgestoken haar in een kimono groette ons bij de poort. Ze wees ons stil en plechtig dor naar het grasveld. Zoals een echte ninja dat behoort te doen had de jongen zich verstopt. Terwijl iedereen recht voor zich uitkijk naar de dame hoorde we de plotse “zo” achter ons. Van top tot teen in het zwart gehuld stond daar onze ninja. Al snel pakte hij de schuimen isolatie pijpen erbij om de jongens ware katana meesters te maken.

Schuim katana

Eerst leerde hij ze de pasjes te maken. Ik heb zelf vroeger geschermd, dus het was grappig om te zien wat hij anders deed. Er zat zeker wat in van schermen, maar ook een agressievere kruispas die de jongens een stuk beter afging. Nadat ze goed konden maaien was het tijd voor een stukje misleiding.

Meel

Een stuk karton met een snerend gezicht zat aan een bamboe paal vastgeplakt. Hij liet zien hoe je de handbewegingen met je andere hand in de kruispas kan gebruiken om te verbergen dat je iets in je hand hebt. Daarna maakte hij een neppe aanval waarna hij het bloem op de pop gooide om meteen erna het karton te slaan met het schuim. De jongens konden in dit stadium minder geduld opbrengen. In plaats van een voor een de move te doen chargeerde ze massaal de pop en begonnen deze neer te sabelen te midden het bloem. Vervolgens achtervolgde ze onze ninja door zijn tuin. Jongens. Wat kan ik zeggen?