Een nieuw huis met goede hypotheekrente!

We hebben een nieuw huis gekocht! Wat een stap maar wel ontzettend leuk. We wilden al een paar jaar wel verhuizen, en een huis kopen was voor ons de voordeligste stap. Gelukkig hadden we ook de beschikbare middelen om een huis te kopen. Toch is het natuurlijk een grote uitgave, en komt er veel bij zo'n beslissing kijken. Daarom heb ik deze blog gewijdt aan wat er vooraf gaat bij het kopen van een huis, en hoe je de financien er om heen regelt! Veel leesplezier!

 

Wat allemaal vooraf ging aan het daadwerkelijk kopen

Toen we eenmaal de beslissing hadden gemaakt om actief naar een nieuw huis te zoeken hebben we ons ingeschreven bij een makelaar. Deze heeft ons geholpen een betaalbaar huis te vinden in de gewenste omgeving. Ook zorgt een makelaar dat je alleen huizen ziet die aan je eisen voldoen. Daarnaast regelt een makelaar ook het uit te brengen bod en de contracten, heel handig dus! Ook moet je in gesprek gaan met een hypotheek-bedrijf over het aanvragen van een hypotheek. Zonder kun je namelijk geen huis kopen, tenzij je heel erg rijk bent. Dat is ook erg belangrijk om van te voren goed uit te zoeken. Er komt aardig wat bij een hypotheek kijken namelijk!

 

Wat een rentevaste periode is

Wij hebben een hypotheekrente 10 jaar vast. Dit betekent dat onze hypotheek een rentevaste periode heeft. In dit geval is deze periode 10 jaar. Als je een huis met hypotheek koopt los je elke maand een deel van het geleende bedrag af, met rente. Het is dus eigenlijk vergelijkbaar met huren. Je hebt elke maand een kostenpost die je moet voldoen om een dak boven je hoofd te houden. Het voordeel van kopen is dat je op een gegeven moment de hypotheek aflost, en je dus een woning in bezit hebt. Daarnaast krijg je al de winst als je je huis besluit te verkopen!

 

Wat het voordeel van een hypotheekrente 10 jaar vast is

Het voordeel van een huis kopen met een hypotheekrente 10 jaar vast is dat je 10 jaar lang geen fluctuerende rente hebt. De rente kan namelijk bij een hypotheek aflossen best wat fluctueren. Zo weet je voor 10 jaar lang precies hoeveel je moet betalen! Dit is natuurlijk voordelig, ook ten opzichte van huren. Bij een huurcontract mag namelijk het bedrag verhoogd worden. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten. Dus als je echte zekerheid over je precieze maandlasten wil, is het geen gek idee om hypotheekrente 10 jaar vast te kiezen. Wel ben je natuurlijk minder flexibel. Je vekoopt je huis wel weer wat minder makkelijk. Maar 10 jaar lang willen wij wel in ons toekomstige nieuwe huis zitten! Voor meer informatie, kijk dan op hypotheekrente.nl!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Who’s your daddy?

Dankzij programma’s als DNA Onbekend weten steeds meer mensen van het bestaan van een...

Moeilijk voeden

Onze vrienden zijn laatst ouder geworden. Met hun kleine jongen zijn ze helemaal gelukkig,...

De leukste exclusieve damesmode voor moeders

Het is toch zonde dat we zo weinig aandacht meer aan onszelf besteden als...

De populairste themaversiering van deze zomer op een rij

Natuurlijk vind je je tuin mooi, maar heel feestelijk is hij niet. Slingers en...

Ninjapartijtje

Eenmaal bij elkaar onder de party tent was het feestje klaar om te beginnen....

Ik heb het door iemand anders laten doen

We hebben de afgelopen periode grotendeels meer tijd thuis doorgebracht dan dat we eigenlijk...

Categorie├źn

Comments