Home Nieuws Eigen schuld, dikke bult? Of toch niet?

Eigen schuld, dikke bult? Of toch niet?

0
Eigen schuld, dikke bult? Of toch niet?

Kinderen zijn soms zo roekeloos, en pubers zijn immers ook nog kinderen, dus die tellen we ook gewoon mee. Ze laten weer eens een dure smartphone vallen en verwachten wel even dat jij voor een nieuwe gaat betalen. “We zijn toch verzekerd?” Hartstikke vervelend dus. Ze moeten immers ook leren om gewoon zelf goed met hun spullen om te gaan, dus misschien is het een goed idee om ze gewoon aan te raden op zoek te gaan naar iemand die goed is in het repareren van een iPhone. En dan wel iemand die er ook echt goed in is zoals iPhone reparatie Den Haag.

Zelf slopen, zelf betalen

Je doet natuurlijk alles voor je kinderen, tenminste, dat zeg je. Maar je moet op een gegeven moment ook ergens de lijn trekken toch, voordat je kinderen van die verwende nesten worden. Dat moet je ook niet willen. Dus misschien is de regel ‘Zelf slopen, zelf betalen’ wel een goede om bij jouw huishouden erin te voegen. Als zij zo graag een nieuwe iPhone willen omdat ze die oude hebben laten vallen, dan is dat helemaal prima, wel zelf betalen. Misschien denken ze dan de volgende keer wat beter na voordat ze dat ding overal maar rond laten slingeren.
iphone reparatie den haag

Reparatie aanraden

Het is natuurlijk ook nergens voor nodig om gelijk een hele nieuwe smartphone te gaan kopen als het scherm van de oude kapot is of de dock van de oplader. Je gaat het dan misschien wel niet voor ze betalen, maar je kunt ze wel aanraden om misschien eerst een kijkje te nemen waar ze de smartphone kunnen laten repareren in plaats van gelijk op zoek te gaan naar een hele nieuwe. Soms is dat helemaal nergens voor nodig, en een verspilling van geld. Alleen als hij echt niet meer te redden is moeten ze maar voor een nieuwe gaan sparen.

Tja, dat is verantwoordelijkheid

Op een gegeven moment komen ze toch op zo’n leeftijd dat ze dat soort dingen allemaal moeten gaan leren. Hoe ze met geld om moeten gaan, hoe ze met hun bezit om moeten gaan. Geld groeit nu eenmaal niet aan bomen, alhoewel dat wel makkelijk zou zijn. Als ze een keertje hard onderuitgaan en je biedt ze niet gelijk een hand om weer omhoog te komen, leren ze dat soort dingen ook zelf. Dus nee, je gaat niet voor die nieuwe smartphone betalen, ze doen het zelf maar eens een keertje.