Meer structuur met een whiteboard aan de muur

Het leven van een moeder is druk en vol verrassingen. Moeder zijn wordt dan ook vaak omschreven als de moeilijkste baan in de wereld. Als moeder kan je het namelijk nooit goed genoeg doen, zeggen mensen weleens. Echter, zijn er genoeg goede moeders op deze planeet. De een gaat het beter af dan de ander maar allemaal doen we ons best. In het kader van sharing is caring delen we vandaag een aantal handige tips die je helpen orde te creëren. Moeders hebben het al zwaar genoeg dus het is niet meer dan normaal dat we elkaar helpen. Elke moeder heeft zo zijn routines ontwikkelt en blinkt ergens wel in uit. Deel je super mama expertises en laat je mede moeders uitblinken in het moeder zijn.

Een whiteboard aan de muur?

Je vraagt je misschien af wat je nou precies moet met een whiteboard in huis. Maar moeder zijn is een fulltime job en daar mag je best wel een geheugensteuntje voor hebben. Met behulp van een whiteboard bewaar je altijd het overzicht. Door de whiteboard op een centrale plek in huis te hangen herinner je jezelf constant aan de belangrijkste taken van die dag, week of maand. Je kan er voor kiezen om een blanco white board te gebruiken maar je kan je whiteboard ook laten bedrukken met een overzichtelijke week of maandplanning. Zo vergeet je nooit een belangrijke afspraak en weet het hele huishouden wat er op de planning staat. Wees je planning de baas en bewaar het overzicht in jouw hectische bestaan als moeder.

Ook handig voor huisregels

Niet alleen voor de planning is een whiteboard heel handig. Maar ook voor het communiceren van huisregels. Als moeder heb je ook te maken met de opvoeding van je kinderen. Door ze al vroeg te leren met bepaalde huisregels om te gaan breng je ze discipline bij. Kinderen hebben natuurlijk allemaal hun eigen wil. En dat is natuurlijk prima. Je wilt dat je kind vrij is en van het leven kan genieten. Maar tegelijkertijd wil je ook dat je kind goed kan functioneren in de maatschappij. En daar horen nu eenmaal soms wat minder leuke dingen bij zoals het omgaan met regels. Door de regels op te schrijven kan niemand in het huis meer om de regels heen. Heel handig als je je kinderen iets nieuws wilt aanleren. Een regel kan al zo simpel zijn als na het plassen handen wassen. Zo een simpele regel draagt bij aan het zindelijk worden van de kinderen.

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Organiseer een leuke verrassingsdag voor valentijnsdag

Heb jij elk jaar weer moeite om een onvergetelijke valentijnsdag te creëren, dan helpen...

Geef je kind een kindercamera cadeau

Foto’s en video’s zijn niet meer weg te denken uit het leven van onze...

Gedichten bij de geboorte van een kind

Er zijn vele verschillende manieren waarop je kunt aankondigen dat je een kindje krijgt....

Baby’s zijn al duur genoeg

Het verwachten van een kind is één van de leukste dingen die een mens...

Vind unieke kraamcadeaus voor een baby

Een goed kraamcadeau vinden is niet eenvoudig. Je wil immers een cadeau geven dat...

Kies het beste kinderdagverblijf in Den Haag voor jouw...

Het is voor veel mensen belangrijk om vaak te werken. Hierdoor kiezen meer en...

Categorieën

Comments