Home Featured Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

0
Kinderen en sanitaire ruimtes: dit zijn de benodigde voorzieningen

Als je als moeder naar een openbaar toilet gaat met je kind of baby, dan valt het ineens op of een sanitaire ruimte over de voorzieningen beschikt waar jullie als moeder en kind baat bij hebben. Veel meer dan wanneer je alleen een sanitaire ruimte bezoekt als volwassene. Het is namelijk zo dat bij de inrichting van sanitaire ruimtes niet altijd gedacht wordt aan moeders met baby's en kinderen. En dat kan soms best lastig zijn. Wat zijn de benodigde voorzieningen in een sanitaire ruimte voor ons als doelgroep naar mijn ervaring? Dat vertel ik je in deze blog.

Voldoende toiletpapier

Natuurlijk is een goede sanitaire ruimte voorzien van de basis voorzieningen. Denk hierbij aan voldoende toiletpapier. Er is niets frustrerender dan naar een openbaar toilet gaan en het toiletpapier blijkt op te zijn. Gelukkig komen wij als moeders vaak voorbereid met natte doekjes en tissues in ons handtas voor bijvoorbeeld eet- en drink ongelukjes met de kleintjes. Maar op het toilet komen deze ook goed van pas. Ik gebruik toiletpapier vaak ook om de wc-bril schoon te maken. Kinderen denken namelijk niet echt na over hygiëne en gaan gewoon op de bril zitten en houden zelfs de bril vast met hun handjes om hun evenwicht niet te verliezen. Als moeder krijg ik hier toch altijd een beetje de kriebels van, dus maak ik de bril goed schoon. En daarna laat ik ze grondig hun handen wassen!

De mogelijkheid om de handen te wassen en drogen

Een andere basis voorziening is de mogelijkheid om de handen te wassen met zeep. Als moeder vind ik het heel fijn en attent als de sanitaire ruimte van bijvoorbeeld een restaurant rekening houdt met kinderen en een lager wastafeltje hebben zodat kinderen zelfstandig hun handjes kunnen wassen. Daarnaast kan ik het ook altijd waarderen als ze een automatische zeepdispenser hebben en een kraan met touch sensor. Voor het drogen van de handen ben ik fan van blowers en papieren handdoekjes. Ik vind het zo vies als er enkel een gebruikte handdoek hangt om de handen te drogen. Daar droog ik zelf mijn schone handen liever niet aan af, laat staan dat ik mijn kinderen dat laat doen. Zeker in deze tijd!

Verschoontafel

Als moeder met baby is er niets vervelender dan wanneer je de luier moet verschonen en je ergens bent waar ze geen verschoontafel hebben. Meestal vind je deze gelukkig wel op het vrouwen- of invalide toilet. Vooral op plekken waar veel kinderen komen. Maar het is me toch een paar keer voorgekomen dat ik mijn kind op de grond heb moeten verschonen. Dit voelt toch altijd een beetje ongemakkelijk. Ik denk dat we als moeder allemaal wel een of meerdere keren in deze positie hebben gezeten.