Home Nieuws Kosten laminaat leggen: hoeveel ben je kwijt?

Kosten laminaat leggen: hoeveel ben je kwijt?

0
Kosten laminaat leggen: hoeveel ben je kwijt?

Iedere moeder weet dat laminaat een van de fijnste vloerbedekkingen is wanneer je kleine kinderen hebt. Laminaat maak je namelijk eenvoudig schoon. Geen vlekken die een doorn in je oog zijn en geen plakkerige vloeren meer. Heb je nog geen laminaat in je huis? Dan zal je waarschijnlijk zo snel mogelijk laminaat willen laten leggen. Voordat je echter de eerste stappen zet, is het wel zo handig om te weten wat de kosten laminaat leggen zijn. Hoeveel ben je kwijt? Daar geven wij vandaag antwoord op!

Kosten bepalen van laminaat leggen

Moeders zijn niet gek. Wij begrijpen als geen ander dat alles een prijskaartje heeft. Zo ook het laminaat leggen. Wanneer je zelf niet handig bent, kan het een hoop stress en gedoe schelen als je iemand inhuurt om laminaat te leggen. Maar hoe bepaal je de kosten voor het laminaat leggen? Wat is een beetje een goede richtlijn? Mamamedia weet als geen ander hoe gek moeders zijn op dit soort weetjes. Wanneer je namelijk een idee hebt hoeveel laminaat leggen je gaat kosten, kan je alles gaan regelen.

Belangrijke factoren voor het kostenplaatje

De kosten voor laminaat leggen worden bepaald op basis van een aantal belangrijke factoren. Deze vormen de basis waarmee het uiteindelijke kostenplaatje wordt gemaakt. Zo moet voor de kosten van het laminaat leggen rekening gehouden worden met het type laminaat, de oppervlakte van de ruimte, de aanwezige ondervloer en de mogelijke afwerking van de vloer. Het is zelfs mogelijk dat er extra kosten worden gerekend wanneer het laminaat volgens een bepaald patroon gelegd moet worden. In dat geval kunnen de kosten van het laminaat leggen wat duurder zijn dan je in eerste instantie had verwacht.

Het type laminaat kan invloed hebben op de kosten. Wanneer je makkelijk te leggen laminaat hebt, zal het kostenplaatje lager uitvallen dan als het wel moeite kost. Dat is natuurlijk ook wel logisch. Daarnaast is de staat van je ondervloer ook bepalend. Wanneer de ondervloer goed is, kan het laminaat eenvoudig er overheen gelegd worden. Laminaat leggen wordt echter een stuk lastiger wanneer de ondervloer in slechte staat is. In dat geval kan het zelfs zo zijn dat de ondervloer eerst vervangen moet worden voordat laminaat leggen van toepassing is. Het zijn allemaal logische factoren, maar je moet er wel even aan denken.

Zelf laminaat leggen of laten doen

Nu denk jij misschien: kan ik het niet beter gewoon zelf doen? Het leggen van laminaat is weliswaar goedkoper als je het zelf gaat doen. Er zitten alleen wel een aantal risico’s verbonden wanneer je zelf de handen uit de mouwen steekt. Als je niet beschikt over de nodige expertise, kan het leggen van laminaat een stressvolle en complexe onderneming zijn. Aan het eind van de dag draait het om één ding: hoeveel heb je over voor die perfecte vloer? Laminaat leggen hoeft de wereld niet te kosten.