Home Vrije tijd Magic Marine het meest hippe watersportmerk

Magic Marine het meest hippe watersportmerk

0
Magic Marine het meest hippe watersportmerk

Als je het over professioneel zeilen hebt dan denk je al snel aan Magic Marine. Dit merk heeft zich de afgelopen jaren bewezen als toonaangevend watersport merk. Ze zijn zeer actief in de wedstijdzeilsport en sponsoren een aantal grote professionele watersporters. Dit doet Magic Marine niet alleen om zichtbaar te zijn bij deze doelgroep, maar vooral om hun producten te ontwikkelen naar een nog hoger niveau. En dit doen zij ook, waardoor ze in de professionele zeilsport inmiddels een behoorlijke voorsprong hebben opgebouwd die niet zomaar meer in te halen is. De hoogste tijd om in dit blog wat meer te vertellen over het bedrijf Magic Marine. Lees snel verder.

Hoe is Magic Marine ontstaan?

Het merk Magic Marine is ontstaan vanuit het initiatief van een aantal zeilers. Zij zeilden catamaran op zee. Ze vonden de kwaliteit van het aanbod zeilkleding op dat moment voor verbetering vatbaar. Vanuit die gedachte zijn ze gestart met Magic Marine. Van het begin af aan was de strategie om kwalitatief hoogwaardige zeilkleding te ontwikkelen om zodoende in de behoefte van de wedstrijdzeiler te voorzien. Op deze manier is het merk opgebouwd. Vanaf toen en nu nog steeds wordt er veel geïnvesteerd in innovatie. Door deze focus is er een toonaangevend watersportmerk ontstaan dat op het gebied van kwaliteit en functionaliteit absoluut voorop loopt. In de wedstrijdzeilsport zijn ze inmiddels de absolute marktleider.

Het assortiment van Magic Marine

Op het gebied van wedstrijdzeilen hebben ze vanzelfsprekend een ruim assortiment. Een belangrijke lijn zijn de wetsuits. Hierin hebben ze een breed aanbod. Ze staan vooral bekend om de ontwikkeling van de wetsuits die geschikt zijn om met koudere temperaturen te zeilen. Hierdoor zie je dat hun verkoopcijfers in september behoorlijk hoog zijn. Door hun producten kan het seizoen van de wedstrijdzeilers nog een behoorlijk stuk opgerekt worden. Verder onderscheid Magic Marine zich in de wetsuit door de verstevigde delen bij het zitvlak en de schenen. Het laatste omdat in een eenmansklasse bij wat meer wind gehangen moet worden. Je hangt dan met je voeten in een band, waardoor je wetsuit onderaan de schenen wat meer belast wordt. Verder is de bewegingsvrijheid in deze wetsuits super. Verder heeft Magic Marine een goede lijn  met zwemvesten. Ook hierin is de bewegingsvrijheid een belangrijke factor. Deze zwemvesten zijn ook puur ontwikkeld voor de wedstrijdsport. Deze zijn dus zeker niet geschikt als recreatief reddingsvest. Naast dit is er uiteraard nog veel meer. Teveel om in dit blog allemaal te benoemen, maar hopelijk heb je hiermee een beter beeld waar dit merk voor staat.