Waar moet je op letten met een elektrische fiets?

De elektrische fiets: waar moet je op letten wanneer je er eentje wilt aanschaffen en waar moet je op letten als je er eentje hebt? Daar heb ik dit blog voor geschreven! Elektrische fietsen worden alsmaar populairder in Nederland en om goede redenen. Zelf rijd ik er ook eentje en ik moet zeggen dat ik niet meer terug zou willen naar een gewone fiets. Vroeger heb ik ook weleens op een snorfiets gereden maar dat vond ik tevens minder prettig dan de elektrische fiets.

De auto lekker laten staan

Een mooi voordeel van de elektrische fiets is dat je veel vaker de auto kunt laten staan! Die optie heb je nu natuurlijk ook, maar zeg nu zelf: laat je de auto ook vaak staan? Het is erg verleidelijk om naar je werk of naar de supermarkt toch even gauw de auto te pakken. En dat is helemaal niet zo gek, want met de fiets boodschappen doen kan erg onhandig zijn wanneer je veel moet inslaan. Naar je werk kan ook niet altijd, zeker niet als je liever niet bezweet en verwaaid achter je bureau zit, of met klanten in gesprek moet. Met een elektrische fiets loop je echter een stuk minder risico op zweetplekken en blijf je fit. Dat kan zolang als je accu is opgeladen uiteraard!

Accu en motor

De motor van de elektrische fiets draait op een accu, die een behoorlijke actieradius heeft: maar liefst 80 kilometer kun je met een gemiddelde accu rijden. Na ongeveer 80 kilometer zal je de accu weet op moeten laden. Die actieradius moet echter meer dan genoeg zijn voor een paar dagen. Thuis kun je ook eenvoudig de accu opladen. De levensduur van de accu is ongeveer zeven jaar, maar dit kan flink verlengd worden onder de juiste omstandigheden. En dat is niet lastig: je kunt bijvoorbeeld al de levensduur verlengen door de fiets (of alleen de accu) binnen op te slaan in het geval van kou of extreme warmte buiten. Dat scheelt al een hoop.

Verkooppunten voor de aanschaf

Het kan best lastig zijn om de juiste elektrische fiets te vinden die aansluit op jouw behoeften. Wat heb je precies nodig? Er zijn transportfietsen, mamafietsen, herenfietsen en damesfietsen. De plek waar de motor is geplaatst op de fiets heeft ook impact op de aandrijving en het rijgevoel van de fiets. Houd hier dus altijd rekening mee wanneer je er eentje aanschaft. Vanzelfsprekend is het beste dat je kunt doen even een testritje maken. Dan weet je gelijk of je de juiste e-bike uitkiest of niet!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

De geruststelling van elke moeder: een goede spoedtandarts Amsterdam!

Zoals iedereen in Nederland is de situatie nu met het corona-virus toch heel anders...

Dsquared staat voor hippe streetwear

Het is voorjaar en dat betekent dat het lekkerder weer wordt! Tijd om de...

Een mooi afscheid

Het is niet altijd het leukste onderwerp om over na te denken, of juist...

Waarom fysiek educatief speelgoed beter is voor jonge kinderen

Tegenwoordig lijkt het alsof je overal mensen ziet met een soort digitaal apparaat. De...

Doe makkelijk! Neem een elektrische fiets!

In Nederland is overal heen fietsen het normaalste ding van de wereld. Mensen uit...

Kinderen beschermen tegen UV straling met een zonnebril.

De zomer staat weer voor de deur en dus gaan we, voor zover mogelijk...

Categorie├źn

Comments