Waar moet je op letten met een elektrische fiets?

De elektrische fiets: waar moet je op letten wanneer je er eentje wilt aanschaffen en waar moet je op letten als je er eentje hebt? Daar heb ik dit blog voor geschreven! Elektrische fietsen worden alsmaar populairder in Nederland en om goede redenen. Zelf rijd ik er ook eentje en ik moet zeggen dat ik niet meer terug zou willen naar een gewone fiets. Vroeger heb ik ook weleens op een snorfiets gereden maar dat vond ik tevens minder prettig dan de elektrische fiets.

De auto lekker laten staan

Een mooi voordeel van de elektrische fiets is dat je veel vaker de auto kunt laten staan! Die optie heb je nu natuurlijk ook, maar zeg nu zelf: laat je de auto ook vaak staan? Het is erg verleidelijk om naar je werk of naar de supermarkt toch even gauw de auto te pakken. En dat is helemaal niet zo gek, want met de fiets boodschappen doen kan erg onhandig zijn wanneer je veel moet inslaan. Naar je werk kan ook niet altijd, zeker niet als je liever niet bezweet en verwaaid achter je bureau zit, of met klanten in gesprek moet. Met een elektrische fiets loop je echter een stuk minder risico op zweetplekken en blijf je fit. Dat kan zolang als je accu is opgeladen uiteraard!

Accu en motor

De motor van de elektrische fiets draait op een accu, die een behoorlijke actieradius heeft: maar liefst 80 kilometer kun je met een gemiddelde accu rijden. Na ongeveer 80 kilometer zal je de accu weet op moeten laden. Die actieradius moet echter meer dan genoeg zijn voor een paar dagen. Thuis kun je ook eenvoudig de accu opladen. De levensduur van de accu is ongeveer zeven jaar, maar dit kan flink verlengd worden onder de juiste omstandigheden. En dat is niet lastig: je kunt bijvoorbeeld al de levensduur verlengen door de fiets (of alleen de accu) binnen op te slaan in het geval van kou of extreme warmte buiten. Dat scheelt al een hoop.

Verkooppunten voor de aanschaf

Het kan best lastig zijn om de juiste elektrische fiets te vinden die aansluit op jouw behoeften. Wat heb je precies nodig? Er zijn transportfietsen, mamafietsen, herenfietsen en damesfietsen. De plek waar de motor is geplaatst op de fiets heeft ook impact op de aandrijving en het rijgevoel van de fiets. Houd hier dus altijd rekening mee wanneer je er eentje aanschaft. Vanzelfsprekend is het beste dat je kunt doen even een testritje maken. Dan weet je gelijk of je de juiste e-bike uitkiest of niet!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Ontdek de voordelen van een linkbuilding specialist inhuren

De digitale wereld verandert voortdurend en het is soms lastig om bij te blijven....

Het belang van een goede vrieskist voor je bedrijf

In veel bedrijven speelt een vrieskist een cruciale rol bij het behouden van de...

hartverwarmende cadeaus voor elk kind

Als ouder wil je je kind de wereld geven. Je wilt ze van alle...

Wat is jouw favoriete merk huidverzorging voor je kinderen?

Kiezen voor de juiste huidverzorgingsproducten voor je kinderen is een moeilijke opgave. Er zijn...

3x cadeaucategorieën die altijd goed zijn

Met het einde van december in zicht staat het nieuwe jaar op ons te...

Het grote sportgeheim

Sporten gaat niet alleen over sporten. Dat klinkt misschien alsof ik te veel gewichten...

Categorieën

Comments