Stedentrip als een leuke en korte vakantie zonder de kids

Moeders overal ter wereld zullen dit beamen: soms wil je gewoon even op vakantie zonder de kinderen. Aan de ene kant voel jij je daar schuldig over, maar aan de andere kant ben je wel even toe aan een moment voor jezelf. Wat kun je dan doen? Ik ben erachter gekomen dat een stedentrip de ideale korte vakantie is zonder de kids. Je bent namelijk maar een paar dagen van huis, maar tegelijkertijd voelt het als een volwaardige vakantie. Een stedentrip is vrijwel ieder moment van het jaar te boeken. Bovendien kan je overal naar toe gaan waar je wilt. Of je nu alleen gaat of met je partner, een stedentrip is een heerlijke vakantie om even op de resetknop te drukken.

Even een momentje voor mama

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar het moederschap kan van tijd tot tijd behoorlijk hectisch zijn. Hoe vaak ik wel niet met mijn handen in het haar zit op de bank omdat ik het even niet aankan. Mijn man zag dat ik toe was aan een momentje voor mezelf, een vakantie om weer even op te laden. Dit keer wel zonder de kids uiteraard. De schat stelde voor dat ik op stedentrip kon gaan. Op die manier kon ik even leuk op vakantie, maar het was kort genoeg zodat hij alles kon regelen met de kids alleen. Een stedentrip duurde hij met andere woorden wel aan. Dus zo afgesproken zo gedaan. Ik ben toen heerlijk in mijn eentje op stedentrip gegaan.

Zoveel te doen op stedentrip

Om eerlijk te zijn zag ik in eerste instantie wel een beetje op tegen een vakantie in mijn eentje, zonder partner of kids. Gelukkig heb ik tijdens mijn stedentrip geen enkel moment gehad om daarover na te denken. Ik had het veel te druk – op een goede manier. Er is namelijk zo ontzettend veel te doen en te zien als je maar een paar dagen in een iconische stad verblijft. Tijdens een stedentrip wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van jouw tijd daar. Wanneer je in je eentje op stedentrip bent, kan je heerlijk zelf bepalen waar je gaat of staat. Dat was een prettige bijkomstigheid!

Zelf op pad en de stad ontdekken

Ik vond het een geweldige vakantie. Ondanks de korte tijd, heb ik alles kunnen doen wat ik zelf wilde. Je vraagt je misschien af hoe dat kan. Wanneer je alleen op vakantie bent, hoef je alleen met jezelf rekening te houden. Geen zin in een bezoekje aan The Big Ben? Dan sla je die lekker over! Niemand die loopt te zeuren aan je hoofd als je alleen op stedentrip bent. Bovendien ben je na de vakantie toch wel weer stiekem erg blij om thuis met je gezinnetje te zijn. Kortom, een stedentrip als leuke en korte vakantie zonder de kids is zeker een aanrader voor iedere moeder!

Gerelateerde verhalen

Leuk om te lezen

Astrologie als oplossing

Als moeder kan het zo zijn dat je af en toe niet helemaal lekker...

De geruststelling van elke moeder: een goede spoedtandarts Amsterdam!

Zoals iedereen in Nederland is de situatie nu met het corona-virus toch heel anders...

Dsquared staat voor hippe streetwear

Het is voorjaar en dat betekent dat het lekkerder weer wordt! Tijd om de...

Een mooi afscheid

Het is niet altijd het leukste onderwerp om over na te denken, of juist...

Waarom fysiek educatief speelgoed beter is voor jonge kinderen

Tegenwoordig lijkt het alsof je overal mensen ziet met een soort digitaal apparaat. De...

Doe makkelijk! Neem een elektrische fiets!

In Nederland is overal heen fietsen het normaalste ding van de wereld. Mensen uit...

Categorieën

Comments